Monday, October 25, 2010

Max Payne

"Max Payne" (2008), D:John Moore

Max Payne (Mark Wahlberg) on politseinik, kes tegeleb lahendamata juhtumite katalogiseerimisega. Mehe minevik on jätnud ta piinatud ja muserdunud hingega erakuks. Max jätkab oma perekonna mõrvarite otsimist aga seda enda tingimustel ja saladuskatte all.
Nüüd on New York Cityt jälle tabanud mõrvadeleina, mida keegi ei oska seletada. Max aga arva, et praegustel mõrvadel on midagi ühist tema perekonna mõrvaga. Ja nii asubki mees kurjategijad otsima.
sest mehe perekonna mõrvamine on jätnud ta endast kahtleva ja murtud mehena.

Suht heal tasemel märulifilm, mis on tehtud samanimelise mängu ainetel. Ütleme nii, et on paremaid filme tehtud mängude alusel. Kohati jättis film äga ebereaalse mulje ja seega väga ebausutav. Vaadatav aga ei midagi erilist.

Link IMDB lehele: Max Payne
Link trailer: Max Payne

G-Force

"G-Force" (2009), D: Hoyt Yeatman

Filmi peategelasteks on merisead, kes on treenitud olema salaagendid. Kogu möll käibki selle ümber, kuidas need väiksed sellid päästavad maailma

Tegemist on ühe keskmisel tasemel filmiga.




Link IMDB lehele: G-Force
Link trailer: G-Force

Saturday, October 23, 2010

Jay Sean - Do You Remember ft. Sean Paul, Lil Jon

Jay Sean - Do You Remember ft. Sean Paul, Lil Jon on tänase päeva üheks lahedamaks leiuks. Lugu ise on küll vanem aga kuulatav sellegipoolest. Loo leidsin sellise filmi nagu Karate Kid 2010 sountrackist.

Head kuulamist! :)

Friday, October 22, 2010

Eesti Vabadusvõitluse Muuseum

Viimase aja üheks põnevamaks külastuseks oli Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi külastamine Lagedi külas Harjumaal (Lagedi asub umbes 10 kilomeetri kaugsel Tallinnast). Tegemist on Eesti ainukese sõjamuuseumiga.
Leian, et tegemist on kohaga, kus üks eestlane peaks oma elu jooksul vähemalt korra käima. On oluline mäletada ajalugu ja sellest lugu pidada. Ja pealegi on tegemist ühe väga huvitava kohaga.
Saabudes Lagedile muuseumi juurde on vaatepilt majesteetlik ja lummav. Muuseum asub saarel ja ligipääs saarele on piiratud. Saar ise asub kahe jõe keskel - Pirita jõe ja Leivajõe.
Muuseumi Lagedi poolses otsas on raudvärv, mis viib rippsillale ning üle jõe muuseumisse. See juba teeb muuseumisse pääsemise keeruliseks ja ainulaadseks.
Esimese asjana mis saarele saabudes silma hakkab on tank. Seda lihtsalt ei ole võimalik mitte märgata. Tegelikult on kogu muuseumi territoorium on täis sõjatehnikat ja algusjärgus tammeparki. Parki istutatud puid on igas vanuses - on verinoori aga samas on ka vanemaid puid. Igal tammel on oma saamis ja istutuslugu. Neid on sinna istutanud presidendid, suursaadikud, sõjakangelased ja paljud teised. Igal puul on siin pargis oma tähtis koht ja kunagi saavad nendest väikestest tammedest üks suur ja ilus tammepark.
Maja ise on majasteetlikult valge ja sügiseselt kuldsete lehtede varjus ilus. Maja on taastatud vanade piltide pealt ja täpselt selline nagu see kunagi oli. Sõdade käigus on esialgselt ehitatud maja kahjuks hävinud. Tundub kuidagi väga sobilik maja muuseumi jaoks.
Muuseumis eksponeeritakse tanke, käsirelvi, riietusesemeid, pilte, raamatuid ja palju muudki. Stendidel ja riiulitel olevad väljapanekud kajastavad meie ajalugu. Möödunud sõdasid, sõjalugusid, elulugusid ja kahjuks ka kaotatud elusid. Võimatu on kirjeldada kõiki neid asju, mida sealt leida võib. Nende vaatamiseks ja uudisatmiseks kulub tunde. Kõige parem on seda näha omaenda silmaga. Võimatu on kirjeldada seda ajalugu ja seda hõngu, mis kogu sellest majast kiirgab.
Muuseumi asutajaks on Johannes Tõrs.
Päeval, mis meie külastasime muuseumi, õnnestus meil saada giidiks Johannes Tõrs isiklikult.
Inimene kes on pannud niipalju oma elust muuseumi rajamisse ja arendamisse on parim inimene tegemaks ekskursiooni. Hämmastav on kuulata inimest, kes suudab tunde rääkida ajaloost ja niivõrd huvitavalt, et isegi päevi hiljem suudad sa meenutada fakte. Kahjuks küll mitte aasta-arve aga võib-olla polegi see hetkel nii oluline. Oluline on see tunne, mis jääb järele siis, kui sa astud tagasi üle rippsille oma tavapärasesse ellu.

A Life Revealed

Leidsin selle loo täiesti juhuslikult netiavarustest.
Soovitan kõigil lugeda.

http://ngm.nationalgeographic.com/2002/04/afghan-girl/index-text/1


Pani mõtlema? Jah paneb küll.

Ei pannud mõtlema? Sellisel juhul soovitan see lugu veelkord läbi lugeda ja hetkeks mõelda :)

August Rush

"August Rush" (2007), D:Kristen Sheridan

Evan Tayler "August Rush" (Freddie Higmore) on orb, kelle vanemad on hüljanud ning poiss on elanud kogu oma elu orbudekodus.
Evani vanemad Lyla Novacek (Keri Russell) ja Louis Connelly (Jonathan Rhys Meyers) kohtusid üheks hetkeks aastaid tagasi aga saatuse sunnil läksind nende teed jälla lahku.
Nüüd aastaid hiljme viib saatus nad kõik taas kokku.

Üks paremaid filme mida olen näinud ja mida aeg-ajalt ikka vaatan. Filmi kõige paremaks osaks ei ole mitte filmi sisu, vaid hoopis muusika, mis paneb vahel külmavärinad mööd selga jooksma. Selles lihsalt on midagi...

Music is all around us, you just have to listen...

Link IMDB lehele: August Rush
Link trailer: August Rush

She's the Man

"She's the Man" (2006), D: Andy Fickman

Viola Hasting (Amanda Bynes) tahab elus teha ainult ühte asja - mängida jalgpalli. Päev, mil tema kooli naiskond likvideeritakse on tema elu kõge hullem. Kuna poiste võistkonda naisi ei vastu ei võeta, siis otsutab ta kehastuda oma vennaks, kes peaks alustama uut kooliaastat teises koolis. Sebastian (James Kirk) aga läheb Londonisse oma bändiga tuurile, mis on tema unistuseks.
Viola, kes kehastub Sebastianiks, uueks toakaaslaseks on uue kooli jalgpallai meeskonna kapten Duke (Channing Tatum). Asi läheb eriti keeruliseks siis, kui kooli kõige kenam tüdruk Olivia Lennox (Laura Ramsey)on sisse võetud Sebastianist, kes on tegelikult Viola, kes on tegelikult huvitatud Duke'ist, kes ei tea et Viola on kehastunud Sebastianiks. Ja Duke omakorda tahab Oliviat. Keeruline? Tegelikult mitte väga aga nalja saab küll.

Keeruline lugu aga film ise on täiesti vaadatav noortekomöödia ja sisu ise oli natukese teistsugune kui algul oleks oodanud. See aga teigi filmist midagi uudset. Täiesti tasub vaadata.

Link IMDB lehele: She's the Man
Link trailer: She's the Man

Thursday, October 21, 2010

Glenn Milleri Orkester

Läbi juhuse õnnestus mul täna sattuda Glenn Milleri Orkestri kontserdile Nokia Kontserdimajas.
Minu esimene Nokia Kontserdimaja külastus. Peab ütlema, et täiesti võimas kontserdimaja. Algul natuke kõhe oli, kuna nendest lagede allakukkumistest on päris palju juttu olnud. Aga tundus täiesti kindel lagi olevat.
Istekohad asusid kõige ülemisel rõdul, kust algul alla vaadata oli veidi kõhe aga kontserdi nautimiseks oli see igati sobilik koht. Seega ei pea teinekord kallimaid pileteid esimestesse ridadesse muretsema. Rõdud asuvad seal väga heal kõrgusel ja tegevus laval on ilusasti näha.

Veidi siis ka kontserdist. Nagu eelnevalt juba mainitud, siis tegemist oli Glenn Milleri Orkesteriga. Orkestri repertuaariks on Jazz (džäss) ja kontserdil kõlasid eheda Jazzi meistriteosed, mis olid põhiliselt pärit kuulsatest filmiklassika linateostest. Kummalisel kombel jäi üks pala eriti meelde, nimelt see et Charlie Chaplini on kirjutanud pala "Smile". Lugu ise kõlas ka väga hästi. Teine lugu mis meelde jäi oli - Diamonds are a girls best friends. Seda kas see on ka loo tegelik pealkiri mina enam öelda ei oska. Ülejäänud looda olid minule kui jazzikaugele inimesele täiesti tundmatud.

Kuigi ma varasemalt just suur Jazzi austaja pole, siis kontsert oli igati võimas ja nauditav elamus. Ei ole küll kindel, et minust nüüd suur jazzi austaja saab aga sellisele kontserdile olen igati nõus teine kordki minema. Soovitan kõigile minna.

Omapärane ja andekalt kokku pandud kontsert, mida oli mõnus nautida ja kuulata.
Igati mõnus ja veidi kultuurne õhtu.

Tuesday, October 19, 2010

Jonah Hex

"Jonah Hex" (2010), D: Jimmy Hayward

Jonah Hex (Josh Brolin) on pearahakütt, kes elab ainult ühe eesmärgi nime - kättemaks. Kunagi võeti temalt kõik mida ta kalliks pidas ja nüüd ei ole talle enam miski püha. Otsides taga oma vihavaenlast Quentin Turnbulli (John Malkovich) peab ta ühendama jõud ameerika sõjaväega, kes on pärast laastavat kodusõda uute terroristide ees kaitsetud.
Tema liitlaseks saab Lilah (Megan Fox), kellest sellist käiku poleks ootanud aga elu teed on kummalised.
Need kaks peavad peatama Turnbulli, et kogu riiki laastanud kodusõda uuesti ei algaks. Ja oma eesmärgi saavutamiseks ei vali need kaks vahendeid. Sõjas on kõik relvad lubatud.

Peab ütlema, et mina ootasin sellest filmist midagi muud. Kui küsida endalt mida muud, siis selle koha peal jään vastusega jänni. Samas, et tegemist on natuke Sin City stiilis filmiga oli minu jaoks täiesti üllatus. Võib olla ootasin täielikult seiklusfilmi. Oli küll tegemist seiklusfilmiga aga väikese nõksuga. Võimalik, et see tegigi filmist midagi uudset ja teistsugust.

Link IMDB lehele: Jonah Hex
Link trailer: Jonah Hex

Monday, October 18, 2010

Just Wright

"Just Wright" (2010), D: Sanaa Hamri

Leslie Wright (Queen Latifah) on väga hea füsioterapeout, kuid kõik mehed keda ta kohtab peavad teda pigem parimaks sõbraks ja naabritüdrukuks kui potensiaalseks tüdruksõbra kandidaadiks. Üks kordki elus sooviks naine olla aga midagi rohkemat.
Kui tema lemmik korvpallimeeskonna kõige lootustandvam mängija saab viga ning vajab tema abi, ei kahtel Leslie hetkekski. Scott McKnight (Common) pole aga tüüpiline spordiäss...

Selle filmi kohta ei oskagi midagi eriti öelda. Tavaline komöödia. Mõnus õhtul ajaviiteks vaadata. 5/10, kui hindama peaks.

Link IMDB lehele: Just Wright
Link trailer: Just Wright

Thursday, October 14, 2010

StreetDance

"StreetDance" (2010), D: Max Giwa, Dania Pasquini

Tegemist on ühe hästi laheda tantsufilmiga, mille sisu on täpselt samasugune nagu Step Up'il. Mõned nüansid on erinevad aga mõte on täpselt sama.
Filmi keskmes on kamp noori, kes võistlevad tänavatantsu võistlusel, et selgitada enda seast välja parim. Seekordne tegevus toimub Inglismaal ja otsitakse Briti kõige paremat tänavatantsu gruppi.
Peab ütlema, et film oli nii sisu kui esitluse poolest kõvasti üle Step Up 2st. Tegelikult väga lahe film ja vaadata oli mõnus.

Eestis film kinodesse ei jõua aga täna näiteks nägin seda Selveri DVD riiulis. Karbi peal oli kiri, et film on 3D's ja karbiga saab kaasa 2 paari 3D prille. Kes ostab ja vaatab võiks öelda kuidas siis oli. Kas tasuks ka omale muretseda.

Link IMDB lehele: StreetDance
Link trailer: StreetDance

Monday, October 11, 2010

Vampires Suck

"Vampires Suck" Vampiirid Imevad (2010) D: Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Mis ma siis selle filmi kohta oskan öelda. Täielik Twilight saga paroodia. Algul mõtlesin, et nad toovad mõnest teisest filmist ka asju sisse aga peaaegu kogu film oli Twilight saga esimese osa paroodia. Kummalisel kombel meeldis mulle siin see Edward rohkem, sest näitejal olid palju paremad näoilmed. Sisus on suht sama nagu Disaster Movie, Date Movie, Scary Movie (ükskõik milline neist 1,2 jne). Lamedad naljad ja ei mingit sisu.
Kuigi kohati meeldis see mulle rohkem kui Eclipse. Saa siis aru kas film oli nii halb kui tundus. Samas kinno seda vaatama minna ei oleks tahtnud. Rahast vist oleks kahju hakanud.

Link IMDB lehele: Vampires Suck
Link trailer: Vampires Suck

The Twilight Saga: Eclipse

"The Twilight Saga: Eclipse" Videviku saaga: Päikesevarjutus (2010), D: David Slade

Tegemist on Twilight saga kolmanda osaga. Kuuldavasti tuleb saaga viimasest osast Breaking Dawn kaks filmi.
Seekordne osa keskendub vampiiride ja libahuntide vahelisele vaenule ja lähenevale sõjale. Vaen saab hoogu juurde kuna Jacobi tunded Bella vastu aina tugevnevad ning see ei meeldi Edwardile. Kuid kui Seattles'is hakkavad inimesed kaduma ühe kiiremini on selge, et tulemas on midagi kohutavat. Et kaitsta Bellat moodustavad vampiirid ja libahundid kokkuleppe - ajutise vaherahu Bella kaitsmise hüvanguks.
Kuid neid ähvardav hädaoht võib olla liiga suur, et isegi kahe klanni ühistest jõupingutustest ei pruugi seekord küllalt olla.

Peab ütlema, et seda filmi kohe kuidagi ei suutnud vaadata. Nüüd siis lõpuks ka minul see nähtud.
Suuri ootusi filmi suhtes enam polnud, oli lihtslat mõte see ära vaadata, kuna eelnevad osad on nähtud ja raamatud loetud.
Mida siis sell kohta öelda. Jasper on üllatavalt hea tegelane selles osas. Kui esimeses osas oli ta selline kahtlane ja jäik, siis selles osas meeldis ta mulle kohutavalt. Veel üks väga lahe lisa on loomulikult wolf pack, mis juba eelmises osas oli lihtsalt võrratu. Ja seekord oli Rosalie niiöelda inimlikum. Seega need tegelased tegid sellest osast vaadatava filmi. Pattinson on jätkuvalt kange ja tema näoilmed on lihtaslt piinatud. Teda vaadata on juba valus ja ega Stewarti näitlemine ka väga parem pole. Kui poleks neid eelneavdi tegelasi, siis saaks ühe väga masendava filmi.

Link IMDB lehele: The Twilight Saga: Eclipse
Link trailer: The Twilight Saga: Eclipse

Saturday, October 2, 2010

Kohupiimasaiad

Nägin ühte lahedat ja hästi lihtsat retsepti ühes reklaamlehes.

Ja siit ta siis nüüd tuleb! Kiire, lihtne ja väga maitsev.

250g kohupiima
1 muna
1 sl hapukoort
2 sl suhkrut

2 sl rosinaid
6 viilu (röst)saia
võid
kaneeli

Pane ahi 250 kraadi juurdes soojenema. Sega kausis kohupiim, muna, rosinad, hapukoor ja suhkur. Määri saiaviilud võiga ning aseta võiga määritud saiapool ahjuplaadile. Kata saiaviilud kohupiimaseguga, puista peale kaneeli ning tõsta ahju. Alanda temperatuuri 200 kraadini ning küpsta saiu ahjus 6-7 minutit.

Isiklikult jätsin rosinad välja kuna minule need ei meeldi ja hapukoore asendasin rõõska koorega aga saiad said väga maitsvad ning need on kiiresti valmivad :)

Friday, October 1, 2010

Raamatukuu september

Emma Darcy - His boardroom mistress (2003)**
Nora Roberts - Villa - The Villa (2001), tõlge kirjastus Ersen Victoria Traat (2002)*
Dorie Graham - Eye Candy (2004)**
Emilie Rose - Breathless Passion (2005)**

*Kodus raamaturiiulis
** E-Boooks