Monday, July 18, 2011

Rally Estonia 15-16 Juuli 2011

Jällegi üks vahva nädalavahetus möödas.
Seekordne nädalavahetus möödus Otepääl Tehvandi staadionil.
Vahva seltskond ja ka ilmaga vedas seekord.
auto24 Rally Estonia 2011'le saabumine ehk ametlik rivistus Otepääl. Kõigile olime ilusasti nähtaval kes linna sisse sõitsid:P
Seejärel kohustuslik telgi üles panek. Mõned meist lihtalt on osavad juhendajad ehk mehed panid telki üles ja naised lihtsalt juhendasi. Minu arust väga normaalen tööde jaotus. Teinekrodi võib sellise töödejaotuse teha.
Propageerime kaine peaga sõitmist ehk kleepsud läksid igale poole kus need olid kõige paremini märgatavad. Ja loomulikult Rallimelu ja kõik muu kokku...








Friday, July 8, 2011

Maasika-hapukooretort

Sain omale vahva maasikatordi retsepti Liisi blogist. Aitäh Gailile kes lahkelt viitas.

Maasika-hapukooretort

Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
0, 5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

2 sl kakaod

Täidis:

1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat

(mina kasutasin kohupiima kuna
minule meeldib selle maitse rohkem)
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 25 min. Jahuta ja lõika kaheks kettaks.

Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiim ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.

Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. Lao peale maasikad nii, et lõikepind aseta vormi vastu, siis jääb pärast ilus maasikatest serv. (Mina seekord nii ei teinud kuna maasikad olid niivõrd väiksed, seega katsin lihtsalt vormi maasikakihiga). Vala peale hapukooresegu ning seejärel tõsta peale teine pool. Tõsta kook külmkappi tarduma.


Enne serveerimist kaunista maasikatega ja šokolaadipuruga või šokolaadiglasuuriga (soovitavalt tõsta kook pool tundi ennem toatemperatuurile, sest külmkapikülmal koogil tardub glasuur hetkega).

Kuna minul läks glasuuriga kiireks, siis seekord jäi tort oma loomuliku sasise välimusega. Maitse sellest loomulikult ei muutunud :)


Thursday, July 7, 2011

Limitless

"Limitless" Kõrvalnähud (2011), D: Neil Burger

Tavalised inimesed kasutavad umbes 20 protsenti kogu oma ajumahust. Aga mis juhtuks, siis kui saaksid kasutada kogu oma aju mahtu? Ainult üks tablett ja sinust saab iseenda täiuslik versioon. Mida teeksid sina? Otsiksid kuulsust ja võimu? Kaugele läheksid sina?

Eddie Morra (Bradley Cooper) on kirjanik, kes elab New Yorgis ning töötab oma uue raamatu kallal, kuid pole siiani suutnud ridagi kirjutada . Kui tema tüdruksõber Lindy (Abbie Cornish) ta maha jätab, arvab mees, et elu on läbi. Siis aga kohtab ta vana sõpra, kes tutvustab talle uut ravimit nimega NZT, mis aitab inimestel kasutada oma ajupotentsiaali täies mahus.

Üks tablett päevas ja Eddie võib mõne tunniga õppida selgeks ükskõik mis keele, lõpetada oma raamatu nelja päevaga ja teenida aktsiabörsil miljoneid dollareid kümne päevaga.

Aga igal asjal on oma hind...

Link IMDB lehele: Limitless
Link trailer: Limitless

Eestikeelne tõlge jätab filmi peakirja tõlkimisel väga palju soovida. Film ise oli huvitav. Rohkem sinna draama poole kiskuv ja rohkem mõtlemist vajav.

Wednesday, July 6, 2011

Küll Eestis on ikka "hea" suvi

Mind on alati hämmastanud eestlaste lause - Meil on kogu aeg hea suvi.
Hello!!! See, kui aastast (12 kuud) 1 kuu kokku on soe, ei tähenda, et meil on hea suvi. Minu arvamuse kohsalt on hea suvi, siis kui see hakkab nt maist-okt alguseni. Vot see on hea suvi. Aastast vähemalt poole oleks soe.
Meil on tavaliselt suve ainult juuni-juuli-august ja siis ka ainult näpuotsaga. Ja seda ka ainult vahel, niiet kokku tuleb head sooja ilma kokku võib-olla ainult 4 nädalat aastas . Ma ei räägi vihmast. Mulle meeldib vihm ja vihma on vaja. Ma räägin soojast ehk temperatuuridest 25+.
Veel üks asi, mis mulle kõrva on jäänud. Viimasel paaril suvel, kui on paar päeva olnud 30 kraadi, siis kõik surevad. Ma ei saa aru. Mina olen niiiii rahul, et väljas on korralikult soe. Selline üks soe suveilma peakski olema.

Ja ülejäänud aeg? No siis on lihtsalt kogu aeg üks sitt suusailm. Säh sulle meil on hea suvi. Eestlased pole vist head suve lihtsalt näinud.

Starman sakib sajaga

Mingi päev avastasin et Starman oli kanalite paketist ära kaotanud VH1 kanali, mis oli ainuke vaadatav kanal. Asemele tõsteti mingi musakanal. Järjest hullemaks läheb. Väidetavalt oli vaja Kanal 7 (on vist õige nimi) kõrvale teist eesti muusikakanalit. VÄIDETAVALT (lugedes Starmani turundusjuhi või mingi tegelase, kes selle koha pealt sõna võttis meedias) toetavad nemad kohalikku turgu ja kuna eelmine kanal võeti hästi vastu siis on vaja selle kõrvale nüüd "popi" muusikaga kanalit. Ehk uues kanalis hakatakse mängima praegu raadiojaamades poppi muusikat aga lihtsalt koos videodega. Praegugi veel ajab närvi.
Mõte võib ju olla hea aga kui arvestada seda kui ruttu seitsmes ära rikuti reklaamide ja muu jamaga, siis hetkel on seal reklaame rohkem kui on muusikat. Kui ma tahan teleturgu vaadata, siis ma otsin vastava kanali. VH1 oli ainuke kanal, kus puudusid reklaamid.
Ju siis olen ma imelik aga ma tõesti ei kannata reklaame. Kui mul on midagi vaja küll ma selle siis ka leian ja ülejäänu mind lihtsalt ei huvita.

Nüüd avastasin, et nad lihtsalt tõstsid pakettide hinda kuna neil lihtsalt oli vaja. Tsideerides klienditeenindaja põhjendust, siis Starman ei läinud üldisehinnatõusuga kaasa ja nüüd kuna kõik on kallimaks läinud, siis nad PIDID tõstma. Nagu misasja?!? Et kui see on põhjendus, siis väga nõme põhjendus. Ja kas kvaliteet on selle tõttu tõusnud? EI!!! Asi läheb iga korraga ainult hullemaks. Interneti kiirus on alla igasugust arvestust ja kogu aeg on katkestused.

Millal hakkab olema selline võimalus eesti telmaastikul, et ma saan ühe kanali kaupa omale paketi teha? Ootan põnevusega, sest hetkel sellist võimalust pole.
Elionil on mingi vahepealne variant. Nad lasevad sul küll rohkem valida aga kuna üks niiöelda paketikogum maksab sut palju ja vaadatav on 5st kanalist paketis ainult üks, siis kokkuvõttes tuleb maksata üüratu summa ja vaadatav on sealt ainult 1 kanal.

Jätkuvalt imestan, miks ma kaablit oman...

Nagu krt küll. Mida Elioni teenusest arvate?

Friday, July 1, 2011

Raamatukuu juuni

Dana Marie bell - Bear nesecceties (2010)**
Mandy M Roth - Going the distance (2009)**
Cathryn Cade - Orion 01 - Tyger, Tyger Burning Bryght (2008)**
Cathryn Cade - Orion 02 - Her Commander (2009)**
R.W. Shannon -Nocturne (2010)**
Laurann Dohner - Stealing Cole (2011)**
Laurann Dohner - Redeeming Zorus (2011)**
Mari Carr - Sugar and Spice (2009)**
Dana Marie Bell - Heart's Desire 01 - Shadow of the Wolf (2009)**
Laurann Dohner - Mating heat 02 -His Purrfect Mate (2011)**
Kate Willoughby - A Wold At Her Door (2008)**

*Kodus raamaturiiulis
** E-Boooks