Sunday, February 19, 2012

Someone like you

"Someone like you" (2001), D: Tony Goldwin

Jane Goodale (Ashley Judd) armub valesse mehesse. Kui Jane'i plaan Ray'ga (Greg Kinnear) kokku kolida luhtub on Jane sunnitud kokku kolima Eddiega (Hugh Jackman), kes on totaalne naistemees. Ja nüüd alles asjad lähevad huvitavaks...

Olgem ausad oma olen kõiki X-men filme näinud ja ega kollasest ajakirjandusest tunnen Hugh Jacmani ära aga siiani pole väga fenomenist aru saanud. Siin filmis on ta lihtsalt nii nunnu. Täielik kobedus. Ainuke asi, mille pärast seda filmi soovitan vaadata.

Link IMDB lehele: Someone like you
Link trailer: Someone like you

Saturday, February 18, 2012

A Princess for Christmas

"A Princess for Christmas" (2011), D: Michael Damian

Tänapäeva tuhkatriinu lugu? Pigem vist mitte, või siiski. Jules (Katie McGrath) asvatab oma kadunud õe kahte last. Elu ei ole lihtne aga nad tulevad kuidagi toime.
Kui saabub kutse Jules'i õemehe kadunud sugulastelt, et Jules tuleks lastega Euroopasse Jõule veetma ei ole Jules selle üle õnnelik. Olid ju nemad need sugulased, kes Jules'i õe pärast oma pojast lahti ütlesid.
Kuna aga lapsed peasid oma vanavaenmaid nägema, siis otsutab Jules Euroopasse sõita. Elu lossis on hoopis teistsugune kui Ameerikas...

Link IMDB lehele: A Princess for Christmas
Link trailer: A Princess for Christmas

Belle and the Beast

"Belle and the Beast" (2007), D: B.J. Alexander

Belle (Stephanie Wood) peab rikka ärimahe Eric Landry (Matthew Reese) juures töötundidega tegema tasa selle, et tema ise oma tööd tehes Landry majas kalli kunsteseme lõhkus.
Koletise ja kaunitari lugu tänapäeva toodud.

Link IMDB lehele: Belle and the Beast
Link trailer: Belle and the Beast

Oleks enne filmi vaatamis teadnud, kui igav see on, poleks seda isegi vaatama hakanud. Aga kuna see on nüüd vaadatud siis njah... Läks nagu läks.

Friday, February 17, 2012

Diamond Girl

"Diamond Girl" (1998), D: Timothy Bond

Claire (Joely Collins) on töötanud Denny (Kevin Otto)heaks neli aastad ja mees ei ole teda aga märganud. Claire võiks sama hästi olla toataim. Nüüd on aga Denny vend Regan (Jonathan Cake) linnas, et aidata Dennyl maha müüa pereonnale kuuluv veiniistandus ja Regan vajab Claire'i abi et istandus eest maksimaalne hind saada.
Et Denny teeks parema otsuse ja ei laseks teistel oma otsuseid õhuta veena Regan, et Claire peab mängima tema tüdruksõpra, et Denny armukadedaks teha.Claire ei usu, et selline asi on võimalik aga läheb Regani plaaniga kaasa. Kaugele läheksid sina, et saada kõik mida tahad?

Link IMDB lehele: Diamond Girl
Link trailer: Diamond Girl

Täiesti tavaline romantika. Ei midagi suurt ja sügavad aga niisama õhtul pärast rasked tööpäeva hea vaadata. Mõtlema ei pea ja õnneliku lõpuga nagu ikka:)

Thursday, February 16, 2012

Makaroni-hakklihavorm

Oma elu lihtsustamiseks tegin seekord vormi, millest jätkub rohkemaks kui üheks söögikorraks.

Koostisained:
1 pakk (400 g) lühikesi makarone
0,5 tl soola
1 sibul
1 spl õli
400 g hakkliha
0,5 tl soola
¼ tl jahvatatud musta pipart
1 tl soola
¼ tl pipart
3 spl võid
3 spl jahu
4 tassi piima
1 muna
1 tl soola

Valmistamine:
Keeda makaronid vähese õli ja soolaga maitsestatud vees pehmeks, nii et nad oleksid hamba all veel kergelt kõvad, al dente, 1-2 minutit pakil näidatud ajast vähem.
Pruunista hakkliha koos sibulaga, maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, võid lisada ka teisi maitseaineid või tomatipastat, kuumuta koos ning tõsta tulelt, lase jahtuda.
Kuumuta poti põhjas või, lisa sellele jahu ja passeeri mõni minut, kuni segu muutub kuldseks.
Vala aeglaselt peale külm piim vaikselt vispeldades, et kaste ei läheks tükki, ning keeda segades kuni kaste on muutunud paksuks, umbes 10 minutit, maitsesta teelusikatäie soolaga ja tõsta tulelt.
Sega pool kastmest makaronidega.
Võta ahjuvorm ja kata vormi põhi poolte kastmega segatud makaronidega, tõsta peale pruunistatud hakkliha, ilma vedelikuta, ja selle peale ülejäänud makaronid, suru makarone kergelt vormi.
Klopi muna lahti, sega see ülejäänud kastme hulka ning kata sellega makaronivorm pealt.
Küpseta 180 ºC juures eelsoojendatud ahjus 30 minutit, kuni kaste on pealt kuldpruun ja läbi küpsenud.
Enne lahtilõikamist lase veidi jahtuda.

Originaalretsepti sain Gaili käest ja teised saavad selle omale, kui muretsevad raamatu "Araabia köögi radadel: Egiptuses ja Marokos"

North & South

"North & South" (Põhi ja lõuna) (2004)

Tegemist on televisiooni jaoks tehtud 4 osalise miniseriaaliga, mis on valminud Elizabeht Gaskelli romaani põhjal, mis ilmus aasta 1855.
Sarja keskmes on noor neiu Margaret Hale (Daniela Denby-Ashe), kes kolib koos oma vanematega idüllilisest maakohast lõunas, Miltoni tööstuslinna põhjas. Ja nii kohtuvadki põhi ja lõuna. Kui lõunat kirjeldatakse, kui idüllilist paradiisi, siis põhi on külm ja kõle tööstuslinn.
Põhjas kohtub Hale'i perekond vabriku omanikuga John Thorntoniga (Richard Armitage), kes on pealtnäha arumut kõiges, mis tema äri puudutab. Kui antud ajastul oli vältimatu, et töölisklass ja härrased omavahel kokku puutusid.

Link IMDB lehele: North & South
Link trailer: North & South

Üllatavalt hea kostüümidraama. Endale üllatuseks polnud tegemist tavalise nutu ja halaga. Asjal oli sisu ja naispeategelasel olid isegi ajud, mis osade tolla-aegsete tegelasete kohta kohe üldse öelda ei saa. Ja pealegi Armitage on hea näitleja. Juba Robin Hoodis oli ta võrratu ja antud rolli sobis ta ka suurepäraselt.

Wednesday, February 15, 2012

The Inheritance

"The Inheritance" (1997), D: Bobby Roth

Tegemist on romantilise kostüümidraamaga, mille tegevust toimub Inglismaal. Edith Adelon (Cari Shayne) on lihtne orvust maaneiu, kes elab Evenswoodi mõisas ja on rikka Hamiltoni peretütre seltsidaamiks. Kuigi perekond kohtleb Edithid nagu oma tütart on neiu siiski ilma seisuseta ja vaene. Aastaid tagasi päästis Henry Hamilton Edithi Itaali orbudekodust oma kadunud venna palvel.
Nüüd on neiu suureks sirgunud ja on nende tütrele kaaslaseks ja usaldusisikuks. Maalilised maakohas käib elu omasoodu ja kõik on rahulik. Rahu rikub, kui perekonda tuleb külastama täditütar Ida Glenshaw, kes otsib omale rikast abikaasat. Kui mõlemad Idast varem huvitanud poissmeest hakkavad hoopis Edithist huvi tunda, teeb Ida kõik, et neiu maine hävitada ja ta mõisast minema saata. Intriigide keskel saab Edith teada oma tegeliku tugevuse ja leiab lõpuks oma õnne.

Link IMDB lehele: The Inheritance
Link trailer: The Inheritance

Tuesday, February 14, 2012

Ilusat sõbrapäeva

Ilusat sõbrapäeva kõigile! :)

Külma talveilma möödasaatmiseks sobib tassike kuuma šokolaadi :)

Vaja läheb:
Tass piima
100 g šokolaadi (kes soovib magusamat segu saada see võib lisada rohkem šokolaadi)
2-3 väiksemat vahukommi või vahukoort

Kuumuta piim pliidil, lisa sokolaad. Sega seni kuni sokolaad on sulanud. Vala kuum shokolaad tassi ja lisa maitseks ja kaunistuseks vahukommid või vahukoor.
Kes teab kust võiks Eestis leida väikseid vahukomme? Kuna kohalikes poodides on suuremad, siis kasutage neid. Kellel õnnestub leida väikseid, siis need on kuuma joogi sees mõnusamad.

Friday, February 10, 2012

Lõvikuningas

"Lion King" (Lõvikuningas), D: Roger Alles, Rob Minkoff

Lõvikuningas on taas kinoekraanidel ja seekord siis 3Ds lausa.
Kohutavalt armas ja mõnusalt nostalgilne teoas. Mitu päeva veel pärast seansil käimist ümisesin veel mõnda meloodiat vaikselt omaette. Jätkuvalt super linateos!
Kui algul oli väike kartus, et nad rikuvad oma 3D efektidega hea animafilmi ära või tehakse sellega midagi sama jubedat. Minu suureks rõõmuks aga seda kõike õnneks ei juhtunud. Kõike oli parajas koguses ja 3D efektidega ei olnud liialdatud. Pigem olid need täienduseks ja filmi sai täiel rinnal nautida. Kuna käisin vaatamas inglise keelset versiooni, kuna eesti keelsete dubleeringute suur fänn ma just pole, siis eesti keelse dubleeringu kohta midagi öelda ei oska. Võin aga öelda, et alati on orignaal parem :)
Jätkuvalt on tegemist läbi aegade kõige mõnusama animafilmiga, mida lastega vaatama minna.


Link IMDB lehele: Lion King
Link trailer: Lion King

Ja loomulikult vaieldamatu klassika sellest filmist - Circle of life :) Seda võibki kuulama jääda.

Thursday, February 9, 2012

Palju õnne te olete praktiliselt pime....

Uue töökohata tuleb ikka palju uusi asju ja üheks uueks kohustuseks on ka iga-aastane kohustuslik silmaarsti vastuvõtt. Pole seal ammu käinud ja nüüd siis tuli seoses tööülesannetega kohustuslikus korras suund silmaarsti juurde võtta. Mingi töökoha tervisekontrolli asi. Egas midagi kui tuleb siis tuleb ja pealegi käsk on täitmiseks.
Kõigeapealt järjekord oli niiiiiiiiiiiiiiiiii pikk. Olgu liialdan nüüd natuke aga oodata tuli vähemalt tund. Ja ma ei tea kas see sõltus sellest, et enne oli töökaaslane kes vist silmaarstiga kohvi jõi või maailma asju arutas aga igatahes läks temal seal meeletult kaua. Millest neil küll nii palju rääkida oli? Siiani jääb see minu jaoks müsteeriumiks.
Tuli siis lõpuks minu kord. Sisenen kabinetti ja kaks tädi vaatavad mind sellise pilguga, et hakka nüüd kurtma. Mõtlen, et mis nüüd siis.
Esimene küsimus siis. "Mis teid vaevab?" Mina siis, et "Ei midagi, kohustuslikku kontrolli tulin". Sellise vastuse peale võib tagant järele mõelda, et ju siis neil peale minu lihtsalt kontrollis keegi ei käigi. Kõik käivad järelikult ainult kurtmas. No aga kuna tegemist ei ole ka just tavalise silmaarstiga siis noh mine tea, kõik on võimalik.
Asetavad mu ühe masina taha, siis teise ja uurivad ja puurivad natuke. Mõõdavad silmarõhku ja ongi nagu kõik. Kokku võib-olla 5 minutit. Siinkoha mõtlen jälle, mida teised seal nii kaua tegid. Müstika. Okey seejärel vaatas tädi jälle mulle otsa sellise küsiva ilmega, et küsige. No üritan siis selgust saada, mida sinna tähtsatele paberitele siis kirjutatakse. Tädi selle peale käratab:" Kõik on paberil kirjas". Kehitan siis õlgu, võtan oma paberi ja astun kabinetist välja.
Väljudes ülemus kohe küsima - "Mida nad siis sulle määrasid?" Kehitan jälle õlgu ja ülten, et ei midagi. Kõik vaatavad mind jälle hämmeldunud. Kas siis tõesti mõned tulevad sealt välja ka ilma retseptita muudele rohtudele või prillidele?
Ütlen ausalt, et mina seal küll tuhkagi aru ei saanud, mis minu paberitele oli kirjutatud . Ainuke, mis järelduse ma sealt tegin oli järgmine - palju õnne te olete praktiliselt pime. No tõsiselt küll ma muud sealt välja ei loe kui seda et mu nägemine on kordades halvemaks läinud. Nüüd tuleb siis korralikule silmaarstile aeg panna, et kas mu silamnäge ongi siis halvemaks läinud, või nad ei oska lihtsalt oma tööd. Ise küll ma ei tunne, et nägemine oleks halvemaks läinud.
Sellised asjad saavad ikka juhtuda ainult minga.

Wednesday, February 8, 2012

Spectacular!

"Spectacular!" (2009), D: Robert Iscove

Courtney (Tammin Sursok) on oma kooli showkoori juht. Kui nende juhtiv meeshääl vahetab nad välja parema ja populaarsema koori vastu, ei jää Coruney'l muud üle kui leida koorile parem meeshääl. Kohates Nikkot (Nolan Gerard Funk) ühel poisi bändi esinemisel, kutusb Cortney Nikkot koori laulma. Nikko ei ole sellest loomulikult huvitatud, kuna noormees soovib saada hoopiski rokstaariks. Kui aga Nikko bänd poisi välja viskab, otsustab Nikko pakkumise vastu võtta. Nimelt soovib poiss salvestada oma demo, et seda produtsentidele välja jagada. Demo valmimiseks on vaja aga raha. Nii otsutabki Nikko ühineda showkooriga, et võita mainekas võistlus ja auhinnaraha.


Link IMDB lehele: Spectacular!
Link trailer: Spectacular!

Mulle nii meeldivad muusikaga filmid. Järjekordne muusikaga noorterfilm. Huvitav kumb oli ennem, kas Glee või Spectacular. Igatahes on tegemist sarnase kontseptisooniga. Kaks võistlevad showkoori, võistlus ja palju sahinat. Muusika on hea ja natuke draamat teebki asja ainult huvitavamaks.

Monday, February 6, 2012

Chalet Girl

"Chalet Girl" (2011), D: Phil Traill

Kim Matthews (Felicity Jone) on endine rulasõidu tšempion, kelle karjäär algas noorena ja lõppes veel enne, kui neiu sai 18. Nüüd on Kim 19 ja töötab töökohal, mis ei vii kusagile, et toetada oma isa.
Kui neiule pakutakse töökohta Šveitsi alpides rikka perekonna koduabilisena 4 kuuks, siis neiu võtab rahapuudusel töökoha vastu. Kuigi Kim ei oska ei suusata aga lumelauaga sõita, siis töö on töö.
Algul on Kimi jaoks harjumatu kliima, inimesed ja ka rikas perekond, kes mägimajas vahel puhkamas käib, siis vaikselt hakkab neiu lumiste nõlvadega harjuma. Ka mäed on võrratud, kui sa oskad neid hinnata. Kui pole just vaja tööd teha, siis midagi muud peale suusatamise pole mägises külas mida muud teha ja ka Kim õpib lumelauaga sõitma ja selgub et lumelaud ja rula on suht sarnased. Ja kui sa juba korra laual püst püsid, siis muu vajab lihtsalt harjutamist. Kim otustab treenida, et võita kohalik lumelaua võistlus, et teenida isa toetamiseks lisaraha. Kahjuks aga on oma hirmude ületamine raskem, kui Kima algul arvas ja loomulikult toob rohkeld sekeldusi rikka perekonna perepoeg Jonny (Ed Westwick), kes on küll kena aga kihlatud kellegi teisega.

Link IMDB lehele: Chalet Girl
Link trailer: Chalet Girl

Täitsa vahva film vahelduseks. Silmailu pakuvad lumised mäed ja loomulikult Ed Westwick.

Sunday, February 5, 2012

Strange things happen...


Huvitav kas sellised asjad on ka tegelikult nii. Samas ma väidan kogu aeg, et ma olengi selline vaikne ja rahulik. Huvitav miks ükski mu sõpradest seda ei usu? :D

Saturday, February 4, 2012

Elle: A modern cinderella Tale

"Elle: A modern cinderella Tale" (2010), D: John Dunson, Sean Dunson

Elle (Ashlee Hewitt) tahab olla laulja ja laulikirjuta. Duett Ty Parkeriga (Sterling Knight) võib talle selle võimaluse anda. Enne aga tuleb tal ületada oma hirm esinemise ees ja saada selliseks lauljaks nagu ta olema peaks.
Järjekordne tuhkatriinu loo moodne ekraniseering.

Link IMDB lehele: Elle: A modern cinderella Tale
Link trailer: Elle: A modern cinderella Tale

Wednesday, February 1, 2012

Raamatukuu jaanuar

Nalini Singh - Royal House of Shadows - Lord of the Abyss (2011)**
Cathryn Cade - Orion 4 - Deep Indigo (2011)**
Sydney Somers - Pendragon Gargoyles - Primal Pleasure (2010)**
Sydney Somers - Pendragon Gargoyles - Primal Hunger (2009)**
Jenna Petersen - Almost A Spinster (2011)**

*Kodus raamaturiiulis
** E-Boooks