Tuesday, March 27, 2012

One for the money

"One for the money" (2012), D: Julie Anne Robinson

Stephanie Plum (Katherine Heigl) jäi hiljuti ilma oma tööst, oma autost ning on korterist väljatõstmise äärel. Mida teha sellises olukorras? Loomulikult pöörduda perekonna poole ning leida omale koht perekonnaäris. Pole oluline, et Stephanie eelmine töö pesupoe müüjana erineb tema uuest tööst nagu öö ja päeb. Pesupoe müüja ei ole just sama olla, kui pearahakütt.
Mis aga teha, kui arved vajavad maksmist ja ühe kohtuistungist eemale hoidva päti eest on võimalik kõik oma arved tasuda.
Nii otsutabki Stephanie töö vastu võtta ja pätid politseisse toimetada, maksku, mis maksab....

Link IMDB lehele: One for the money
Link trailer: One for the money

Seda filmi vaatasin juba selle pärast, et selles mängib Katherine Heigl. Ma lihtsalt jumaldan neid filme, kus ta mängib ja selle tõttu ei jäta ühtegi neist vaatamata. Kuigi film ise oli vaadatav, siis tekkis huvi raamatu vastu Janet Evanovich - One for the money. Midagi jäi filmist nagu puudu ja kui leian vaba aega, siis võiks raamatu ka läbi lugeda. Ja mine tea, kui see raamat on hea, siis on terve seeria raamatuid, mida veel lugeda saaks.

Saturday, March 24, 2012

Kolm õde

"Kolm õde" on Eesti Draamateatris mängitav teatritükk.

Rohkem infot: http://www.draamateater.ee/kolm-ode

Lavastaja Hendrik Toompere jr
Kunstnik Ervin Õunapuu (külalisena)
Muusikaline kujundaja Liisa Hirsch

Osades Mait Malmsten, Liis Haab (külalisena), Kersti Heinloo, Merle Palmiste, Marta Laan, Taavi Teplenkov, Jan Uuspõld, Hendrik Toompere jr jr, Rein Oja, Raimo Pass, Jüri Tiidus (külalisena), Mihkel Kabel, Tõnu Aav või Lembit Ulfsak, Ester Pajusoo.

Ütleme nii, et käisin vaatamas ja siiani ei tea, mis oli selle tüki mõte. Kui mõte oli näidata kuidas 3 naist aega veedavad siis nii vist võibki selle kokku võtta. Tükk oli minu jaoks liiga roosamannaline ja naiivne. Ja seda räägin mina, kes ma vaatan palju Holliwoodi komöödiaid ja romantilisi filme. Kas seda võiks kõrvutada Cartlandi teostega? Ojaaa, kuigi tegemist on hoopis teise asjaga ja teise ajastuga jne aga see naiivsus oli ka siin olemas.
Kui ma arvama hakkan, siis vist taheti või püüti teosega öelda, et kõik me püüdlema millegi kättesaamatu poole aga elu oma keerdkäikude teeb oma korrektuurid. Alati see müstiline miski, mille poole püüeldakse ei ole kättesaadav ning vahel ka üldse selline nagu me sed arvasime. Palju parem antud teema käsitlus on hiljuti just uuesti vaadatud filmis Peaceful Warrior. Seda filmi soovitan küll kõigil vaadata, teatritükki aga mitte :(

Monday, March 19, 2012

Mee ja tsillikana maguskartuliga

Ma lihtsalt jumaldan bataati ja igal võimalikul juhul proovin seda teha. Kõige lihtsamad asjad on väga tihi ka need kõige maitsvamad:)
Bataati pole mõtet pidada meie kartuliks,kuna tegemist ei ole sama asjaga ja bataadi maitse on hoopis magusam ja teistsugusem. Mõnus aga sellegipoolest!

Valmistamiseks läheb vaja:

2 suuremat maguskartulit ehk bataati
2 broilerifilee tükki
2 spl mett
1 tl ingveri pulbrit
oliiviõli
soola
pipart
1 väike tšillikaun
1/2 laimi mahl
lusikaotsa täis kaneeli

Pese ja koori magustkartulid. Seejärel viiluta maguskartul jämedamateks viiludeks (umbes 4-5 cm paksused viilud) või ribadeks või lausa friikartuli moodi tükkideks. Võimalusi on palju:) Sega kausis oliiviõli, sool, pipar ning seejärel sega õlisegu hulka viilutatud maguskartul. Sega kõik omavahle nii läbi, et maitsestaud õlisegu kataks maguskartuli. Ole õliga ettevaatlik, seda läheb hästi vähe piserdamiseks, ära uputa bataati õlisse. Laota maguskartuli viilud praepannile ning puista õrnalt peale kaneeli. Kaneel annab kartulite mõnusa maitse aga kellele kaneel ei meeldi, see võib selle vabalt ka ära jätta.
Eelsoojenda praeahi 180C juures ning küpseta maguskartulit praeahjus seni, kuni kartulid on pealt helepruunid ja pehmed.
Pane kaussi mesi, natuke oliiviõli, sool, pipar, ingveri pulber, tšillikaun ning laimimahl. Kes soovib vürtsikamat toituv võib rohkem tsillit lisada, kes vähem võib selle üldse ära jätta.
Lase kanafileel vähemalt paar tundi marinaadis seista ning seejärel küpseta kanafileed 180 C juures praeahjus.
Kui teed eelnevalt kanafileele marinaadi ning lased sel seista, võid nii kanafileed kui ka maguskartulid korraga praeahjus küpsetada.

Mõnusat nautimist :)

Saturday, March 17, 2012

Guacamole

Midagi oli vaja tortilladele juurde ja nii sagi katsetatud guacamolet.
Retsep siis jällegi Gaili Maailma maitsed blogist.


Vaja läheb:
küpseid avokaadosid
sibulat
laimi
soola
tomatit (soovi korral võib välja jätta)
tšillit (soovi korral võib välja jätta)

Poolita avokaadod ning võta sisu koos kiviga välja. Pane kaussi ning tee kahvliga katki. Mehhiklased jätavad kivid sisse, sest kivid ja laimimahl takistavad avokaado pruuniks muutumist (lükkavad seda pisut edasi). Haki sibul, tomat ja tšilli peeneks ning sega avokaadopüreega. Maitsesta soola ja laimimahlaga.

Kohutavalt mõnus kanaga tortilladele ja tekitab täiega sõltuvust :)

Tortilla

Pikemat aega on plaanis olnud teha ise koduseid tortillasid. Jumaldan tortillasid aga poest ostetud ei ole alati nii head pluss nende hind on ikka ulmeline. Nendest imelihtsatest aga headest tortilladest on saanud nüüd minu vaieldamatud lemmikud. Ma võiksin neid vist iga päev süüa aga kuna tegemist on siiski jahutootega ei tasu sellega liialdada :)
Algne retsept nagu väga paljud teisedki on pärit Gaili Maailma maitsed blogist.

Kodus on neid aga imelihtne teha.

Vaja läheb:

kaks klaasi jahu
1-1,5 tl küpsetuspulbrit
3 tl õli
0,75 klaasi käesooja vett

Selliset kogusest tainast sain mina 10 tortillat. Soovitan üle vaadata oma panni mõõtmed, et tortillad ikka ilusti ära mahuksid.

Sega kõik ained kokku ning sõtku kuni saad pehme, vetruva ja siidise taigna. Tee taignast peopesasuurused pallid, pane need karpi või taldrikule, kata kilega ja jäta vähemalt pooleks tunniks seisma. Tortillataigna võib rahulikult ka päev varem valmis teha.

Mis Gaili puhul aitas oli ka minul super heaks abiks

Võta tortilladest pisut suurem hõbepaberileht ning määri selle üks külg kergelt võiga. Pisut võid võid ka alla panna, siis ta ei hakka laual libisema. Võta taignapall, suru käte vahel lapikuks ning seejärel hõbepaberi peal õhukeseks. Tõsta koos paberiga kuivale ja kuumale pannile (paber pealpool). Kui hõbepaber kerkima hakkab, on õige aeg see eemaldada. Küpseta mõlemalt poolt ca 0,5 - 1,5 minutit. Hoia serveerimiseni käteräti sees soojas.

Saturday, March 10, 2012

BodyCombat 51 tracklist

Ja ongi käes aeg, kui Eestisse on jõudnud BC uus kava! Myfitnessi spordiklubidesse vähemalt.

Uue kava muusika on kohutavalt kiire. Kava ise aga täiesti mõnus. Muusika ja liigutused kokku ja ongi super kava olemas! Kui sügisesed kavad on rahulikumad, siis suveks kogub BC tuure ja kavad on järjest raskemad ja rohkem nõudvamad. Loodetavasti ei hirmuta uusi treenijaid ära :)

Tracklist siis selline:
1a. Give Me Everything (Sunny Dee Remix) – Jason Born
1b. Loud (Technoposse Remix Edit) – Big Diddy
2. Bark At The Moon – Fortified Pro
3. Here Tonight – Reality Charm And Solitude
4. Another Way to Die - Distrubed
5. Kung Foo Fighting – Kickers Kingdom
6. Where Them Girls At (Mix I) – Olson Bjerre
7. Born To Kill – Airbourne
8. Land Of Dance (Sy And Unknown Remix) – Retro And Flawless
9. Champion – Chipmunk feat. Chris Brown
10. Awake And Alive (Rock Radio Mix) – Skillet

Muusika poole pealt on super 1b Loud ja 3 lugu Here Tonight. Super lihtsalt!

Head treenimist!

Tuesday, March 6, 2012

Footloose

"Footloose" (2011), D: Craig Brewer

Suurlinnast pärit Ren MacCormack (Kenny Wormald) kolib väikelinna, kus rock 'n' roll ja tantsimine on seadusega keelatud. Mida teha, kui isegi autos muusikat kuulates võid linna šerifilt trahvi saada ja avalikult tantsimise eest võidaske vangi panna.
Ren otsutab, et tema ülesanne, on linnale näidata, et tantsimne ei ole alati halb ja noored vajavad väljendamisvõimalust.

Link IMDB lehele: Footloose
Link trailer: Footloose

Aastal 1984 esilinastus Footloose esimest korda. Antud film on 1984 aasta Footloose uusekraniseering, milles mängis peaosas Kevin Bacon. Olles näinud mõlemat filmi, siis ega ma neil väga vahet ei näinud. Kohati oli vanem versioon isegi parem, sest uuemast olid mõned kohad välja lõigatud ja kui vanemat versiooni ei oleks näinud, siis jääksidki tegevused, mis järgnesid ja nende põhjused mõistmatus. Vanemas versioonis sai vastuse väga paljudele küsimustele, et miks Ren nii tegi. Uuemas versioonis tundus ta lihtsalt kohati kerglasena.

Sunday, March 4, 2012

Lost Girl TV Show

"Lost Girl" (2010-...), Syfy TV Show, Looja: M.A. Lovretta

Bo (Anna Silk) on alati teadnud, et ta on teistsugune. Olla teistsugune maailmas, kus kõik jahivad taga normaalust polegi olla nii tore. Kui ühel päeval aga ärkad ja avastad, et maailmas eksisteerib veel teinegi reaalsus, kus müstilised asjad on täiesti tavalised. Ühel hetkel oled sa üksi terves maailmas ja järgmisel ümbritseb sind maailm, mida sa igatsesid aga mida sa ei mõista. Nüüd tulebki sul leida oma tee selles rägastikus, mis sulle nüüd ette on jäänud...

Seriaali koduleht: Lost Girl Official TV show site
Link IMDB lehele: Lost Girl TV show
Link trailer: Lost Girl TV show

Tegemist on müstilise (supernatural) sarjaga. Minu lemmiksari hetkel:)

Thursday, March 1, 2012

Raamatukuu veebruar

Miranda Baker - SoloPlay (2011)**
Victoria Alexander - Secusing a Proper Gentleman (2008)**
Sarah MacLean - The Season (2009)**
Betty Hanawa - Best Within (2009)**

*Kodus raamaturiiulis
** E-Boooks