Thursday, July 25, 2013

Monsters University

"Monsters University" (2013), D: Dan Scanlon

Kõik eelmisest Monsters filmist pärit tegelased on tagasi! Seekord aga läheme ajas tagasi ja vaatame kuidas kasvasid meie koletised üles, kuidas möödus nende ülikooliaeg. Hästi mõnus film lastele :)


Link IMDB lehele: Monsters University
Link trailer: Monsters University
 
Esimese osa kommentaar aga on siin, kuna filmi sai vaadatud nii kaua aega tagasi, kui mul veel blogi polnudki:)

Monday, July 22, 2013

Things that make my day.....vol 1 in july

Mitmes blogis ringi käies avastasin, et iga pool on listid asjadest, mis nende elus on tähtsal kohal. Üks list oli lihtsalt asjadest, mida ta suvel teeb, mis on on popp, mida ta kuulab jne. Teine list oli aga asjadest, milleta ta elada ei saa ning mida kõik peaksid omama.
Sellega seoses tekkis mõte alusatda oma listiga.  Sooo... siit ta siis tuleb. Asjad, millega ma hetkel elada ei saaks või mis teevad minu päeva rõõmsamaks või lihsamaks.

Ice coffee. Eestlaste seas mitte väga populaarne jook aga hetkel minu täielik lemmik (niipalju kui meil suve on, sest külmaga seda ikka juua ei taha:)). Kuna poest seda ei saa, siis teen endale varuga valmis hunniku. Retsepti leiab siit.

Kindle. Kuna ma loen tõesti väga palju, siis see on super hea abimees. Palju raamatuid ühes kohas, mõnsalt käekotti mahtuv, harva laadimist vajav, päikese käes loetav ja palju palju muud. See päev kus ma ta ära kaotasin oli kurb :( Õnneks aga leidis ta taas tee tagasi minu juurde :)

Nutitelefon. Igav aga paraku tõsi. Väike asi aga sellega saab teha palju. Pean ütlema, et minu elu käib selle järgi. TO DO list, Google doc' kalender ja dokumendid. Need on siis põhilised asjad, mis mulle sobivad.

Google Drive. Uskumatult mõnus asi on lihtsalt leiutatud. Kõik minu dokumendid telefonis, arvutis ja google drive'is on kiirelt ja lihtsalt kättesaadavad. Kuidas keegi selleta üldse elada saab?

Google Calendar. Minu päevad jääksid planeerimata ja asjad tegemata ilma selleta. KÕIK käib läbi selle.

MP3 mängija. Veel üks väike aga oluline vidin minu elu. See käib ka minuga vist igal pool kaasas. Päev ilma muusikata on igav ja hall lihtsalt :)

www.postimees.ee. Olegem ausad, kui ma vahel seal uudiseid kiikamas (loe pealkirju lugemas) ei käiks, siis ei teaks ma maailmas või Eestis toimuvast midagi. Kunagi kui ma seda ka ei teinud, siis oli täielik uudistepõud (mitte, et ma millestki puudust oleksin tundnud) aga seltskonnas jäi jututeemasid vähemaks küll, sest millegipärast kõik teadsid mis toimub. Hetkel ma ei tea lihtsalt kui juttu käib mingist tõsielusarjast või muust sarjast, mis televiisorist tuleb aga minimaalse uudistevajaduse katab ära küll :)

Country music. Minu eklektilise muusikamaitse juures jääb see hetkel minu lemmikuks. Judge away! Nii on, et ma olen riigis, kus contry kirjutatakse kantri (ma jätkuvalt vihan seda sõna) ja ainuke niiöelda katri muusika on (http://www.youtube.com/watch?v=IqOxE98de8g ainuke mida ma suutsin leida ja see oli ka ainuke bänd ühelt festivalilt, mille pealkiri oli kantri ja minu arust on siin ka tegemist rohkem folk muusikaga aga nojah igatahes niiet OMG noh!!!! ) ufffff aga no nii on mis teha:)

Välikohvikud suvel. Kuna meie suvi on nii lühike, siis ma jumaldan väljas välikohvikul või terrassil juua kohvi, nautida päikest :) Mmmmm mõnus :)

 Ja mis sinu elust puududa ei tohiks?:)

Sunday, July 21, 2013

Sumedad suverütmid

Hetkel käib siis mp3 mängijas reply peal selline lugu nagu Jerrod Niemann - What Do You Want




Sunday, July 14, 2013

Pähkli-šokolaadi-kondenspiimaruudud

Vahelduseks kolasin jälle Gaili blogis ja leidsin midagi head - Pähkli-šokolaadi-kondenspiimaruudud.


 Mmm nämmm....

Vaja läheb:
300 g küpsiseid (nt kalevi omad)
125 g sulavõid
200 g piimašokolaadi (kasutasin maktseks ka valget šokolaadi ehk 150 g piimašokolaadi ja 50 g valget küpsetusšokolaadi)
75 g iirisekomme
300 g kondenspiima
pähkleid (mandlid ja pistaatsiapähklid)

Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.

Purusta küpsised ja sega need võiga. Suru küpsise ja võisegu ahjuvormi põhja. Haki šokolaad, iirised ja pähklid väikesteks tükkideks. Puista segu küpsisepõhjale. Vala peale kondenspiim ning küpset 180 kraadi juures 25-30 minutit.

Lase täielikult jahtuda ja lõika seejärel ruutudeks.

Algses retseptis, mis Gailil blogis oli lisatud soolapähkleid. Kuna need mulle väga ei maitse, siis kasutasin mandleid ja pekaanipähkleid. Mahedamad aga lihtsalt nii head. Päris paras kaloripomm on see küll.

Friday, July 5, 2013

Despicable me 2

"Despicable me 2" (2013), D: Pierre Coffin, Chris Renaud

 Gru (Steve Carell) on kolme last kasvatav üksikisa, kellel uue ameti leidmine ei lähe just hästi. Et tema kasututred ei jääks isata, siis suli ametist tuli tal loobuda. Nüüd peabki Cru leidma omale uue ameti, mis sobiks talle, tema käsilastele ja professorile. Otsinud ei lähe aga nii nagu alguloleks võinud arvata. Ja nii ongi nende teel palju komistusi ja arusaamatusi. Lisaks soovib riik värvata Cru'd teisi pahasid otsima. Kes olesk veel parem pahade leidmisel, kui kunagi paharett.

Link IMDB lehele: Despicable me 2
Link trailer: Despicable me 2

Järg multifilmile Despicable me. Olgem ausad, et nagu ka esimese osaga on treiler täiesti mitte midagi ütlev. Kui eelmisest poleks vaimustuses olnud, siis teist osa treileri järgi ei oleks vaadanud. Aga esimene oli hea ja teine osa ei jäänud üldse esimesele kuidagi alla :) Lihtsalt järjekordne hästi armas animatsioon. Kuigi peategelaseks ei ole printsess, prints või mõni superkangelan on Cruu oma pahura olekuga ja hea südame lihtsalt üks hästi armas peategelane. Mõnus ajaviide nii lastele kui täiskavanutele.

Monday, July 1, 2013

Raamatukuu Juuni 2013

Nalini Singh - Psy/Changeling # 12 - Heart of Obsidian (2013)*
Kristen Ashley - Chaos Series #2 - Fire Inside (2013)*
J.D. Robb - In Death # 01 - Naked in Death (1995)*
J.D. Robb - In Death # 02 - Glory in Death (1995)*
J.D. Robb - In Death # 03 - Immortal in Death (1996)*
J.D. Robb - In Death # 04 - Rapture in Death (1996)*
Rebecca Royce - Westervelt Wolves # 09 - Lone Wolf  (2013)*
Regina Carlysle - Feral Moon (2008)*
Nora Roberts - Whiskey Beach (2013)**

* E-Boooks
**Audiobooks
***Kodus raamaturiiulis ja paberraamatud