Sügise hõngu on õhus tunda ning koos sellega on alanud ka õunahooaeg. Õunamahla esimene voor sai täna just lõpetatud ja sellega seoses on käepärast värsket õunamahla ja loomulikult õunu. Hooaja alustuseks tuleb üks mahlane õunakook.
Hõrgutav õuna-kohupiimakook
Põhi:
200g võid
2,5 dl suhkrut
2 munakollast
7,5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillsuhkrut
0,5 dl õunamahla
Täidis:
5-6 suuremat õuna
500 g kohupiima
200 g toorjuustu
2 muna
2 dl suhkrut
2-3 tl õunamahla
3 sl kartulijahu
3 tl vinillisuhkrut
2 munavalget
Vahusta või ja suhkur omavahel, lisa juurde munakollased ning sega ühtlaseks massiks. Lisa juurde küpsetuspulbri, jahu ning vinillisuhkruga segatud jahusegu. Lisa tainasse aeglaselt segades õunamahl. Võta tainast väike tükk purukatte jaoks, ülejäänud tainas suru küpsetusvormi põhja laiali.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim ja toorjuust, lisa 2 muna ning 2 munakollast, vanillisuhkur, suhkur ning õunamahl. Vahulisema täidise jaoks võid munavalged eelnevalt vahustada ja munavalgevahu täidisele lisada. Sega kõik omavahel läbi ühtlaseks massiks
Koori ja lõika õunad kuubikuteks ning laota need põhjale. Vala peale täidis ning puista kõrvaletõstetud tainast puru peale.
Küpseta 180 kraadi juuures 40-45 minutit.
Retsept on pärit Kodukiri september 2010 väljaandest. Retsepti on kohandatud vastavalt enda vajadustele :)
No comments:
Post a Comment