Sunday, November 24, 2013

Pecan Pie

Et leida hea retsept Pecan Pie jaoks tuleb mõned retseptid läbi katsetada. Tegemist siis minu jaoks teise katsetusega. Esimesest kahjuks pilte ei ole:)
Põhi:
200 g jahu
1 teelusikas soola
200g võid
1 muna
1 supilusikas söögiäädikat
Täidis:
100 g suhkru
3 supilusikat pruuni suhkrut
1/2 teelusikat soola
50 ml siirupit (mina kasutasin agaavisiirupit aga originaalretseptis oli maisisiirup)
1 teelusikas vaniljesuhkrut
1 muna
200g tükeldatud pekaanipähkleid
Valmistamine:
Kõigepealt valmista koogi põhi. Sega omavahel kausis jahu ja sool. Nüüd lisa segu hulka või niimoodi, et võist tekiksid pisikesed kuulid. Selleks võid kasutatud algul näiteks nuga ja hiljem teha seda juba käsitsi. Võimalus on kasutada ka köögikombaini.

Kui tainas näeb välja nagu kuulikesed, siis lisa munad, 5 supilusikatäit külma vett ja söögiäädikas. Sega kõik omavahel ilusti kokku. Pane tainas tainas 15 minutiks külmikusse tahenema.
 
Täidise tegemiseks sega omavahel kausis kokku suhkur, pruun suhkur, sool, siirup, või, vaniljesuhkur ja munad.


Kuumuta ahi 180 C kraadini. Rulli tainas lahti ning aseta see kõrgete äärtega vormi. Jaota pekaanipähklid ühtlaselt küpsetamata täidisele. Nüüd lisa pähklite peale siirupisegu. Enne ahju panemist kata kook fooliumiga, et kook ära ei kõrbeks.
Küpseta kooki ahjus 30 minutit, eemalda foolium ning küpseta veel 20 minutit. Vajadusel võid kooki rohkem küpsetada aga jälgi, et koogi põhi ega pekaanipähklid ei kõrbeks. Kook peaks õrnal võdisen ( nagu želatiin) kui see ahjust välja võtta. Kui ta on vedelam, siis küpseta seda veel 20 minutit.

Lase koogil jahtuda mõned tunnid või võimalusel kogu öö.
Serveeri koos jäätise või vahukoorega :)

Originaalretsept asub - Foodnetwork

No comments:

Post a Comment