Wednesday, December 18, 2013

Toorjuustu šokolaadikook

Toorjuustu olemasolul tuli soov teha toorjuustukooki.

Põhi:
100 g küpsiseid
10 g võid

Täidis:
300 g valget või tumedat sokolaadi (kuna kodus valget polnud, siis kasutasin tumedat šokolaad)
400 g toorjuustu
1 dl rõõska koort (vahukoor) või soovi korral võib ka hapukort
2 muna
vanilje suhkrut

Purusta küpsised ning sega hulka sulatatud või nins sega ühtlaseks massiks. Suru segu üarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 10 minutit 180 kraadises ahjus.

Sulata šokolaad veega täidetud kuumaveevannis, phmenda toorjuust kausis, lisa rõõsak koor, munad ja vaniljesuhkur. Kalla juurde šokolaad, sega läbi ning vala segu ahjus küpsetatud põhjale.

Küpseta 160 kraadises ahjus umbes tund aega. Lülita ahi välja ning lase koogil veel pool tundi hajus olla. Võta kook ahjus välja ning jahuta toatemperatuurini. Jahutatud kook pisat külmutuskappi ning lase sel vähemalt 12 tundi külmikus taheneda. Kooki võib süüa näiteks koos maasika toormoosiga.

No comments:

Post a Comment