Tuesday, February 15, 2011

Teater - Isa

"ISA"
Bjarni Haukur Thorsson

Lavastaja: Andrus Vaarik
Muusikalooja: Jarek Kasar
Tõlkija: Kadre Vaik
Mängivad: Jan Uuspõld või Alo Kõrve

Isa on Islandi näitekirjaniku, lavastaja, näitleja ja produtsendi Bjarni Haukur Thorssoni 2007. aastal valminud mononäidend.

Bjarni Haukur Thorsson on näitleja, kes 1998. aastal astus Islandi lavadele Rob Beckeri kirjutatud näidendis Ürgmees, mille ta ise lavastas ja milles mängis peaosa.Isa jätkab ajaliselt sealt, kust Ürgmees lõpeb. Selles näidendis arutab peaosaline mehe ja naise kooselu järgmise etapi ja pereelu põhiväärtuste ja eesmärkide üle.

Mitmeid aastad abielus olnud paar saabub koju puhkusereisilt Pariisist. Lennukis sattuvad nad kõrvuti istuma perega, kus kasvab kaks last. Peaosalise silme läbi pereelu nagu kohutav õudusunenägu - karjuvad lapsed, titetoitu ja muude vedelike ülekallatud vahemad, kes näevad välja kurnatud ja tüdinud. Isa üllatuseks sattub tema kallis naine nähtust aga sellisesse vaimustusse, et viib nende õnneliku, vaba ja noore pere järgmisele tasandile. Naine otsustab, et nad saavad lapse!

Nalja sai aga mõned naljad olid minu arvates kas liiga labased või ei küündinud minu naljasoon küll nendeni. Ürgmees tundus neist kahest parem olevat aga Jan Uuspõld sobib sellesse ossa suurepäraselt. Kes veel pole näinud, siis soovitan vaatama minna.

No comments:

Post a Comment