Friday, July 8, 2011

Maasika-hapukooretort

Sain omale vahva maasikatordi retsepti Liisi blogist. Aitäh Gailile kes lahkelt viitas.

Maasika-hapukooretort

Põhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
0, 5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut

2 sl kakaod

Täidis:

1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat

(mina kasutasin kohupiima kuna
minule meeldib selle maitse rohkem)
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadi juures 25 min. Jahuta ja lõika kaheks kettaks.

Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiim ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.

Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. Lao peale maasikad nii, et lõikepind aseta vormi vastu, siis jääb pärast ilus maasikatest serv. (Mina seekord nii ei teinud kuna maasikad olid niivõrd väiksed, seega katsin lihtsalt vormi maasikakihiga). Vala peale hapukooresegu ning seejärel tõsta peale teine pool. Tõsta kook külmkappi tarduma.


Enne serveerimist kaunista maasikatega ja šokolaadipuruga või šokolaadiglasuuriga (soovitavalt tõsta kook pool tundi ennem toatemperatuurile, sest külmkapikülmal koogil tardub glasuur hetkega).

Kuna minul läks glasuuriga kiireks, siis seekord jäi tort oma loomuliku sasise välimusega. Maitse sellest loomulikult ei muutunud :)


2 comments:

  1. Ma ootan jätkuvalt oma tükki!

    ReplyDelete
  2. Mmm minu üks lemmiktorte. Ootan juba uut maasikahooaega ;)

    ReplyDelete