Thursday, October 13, 2011

Rahauputus

"Rahauputus", Eesti Draamateater.

Eile oli suurpärane võimalus Eesti Draamateatris Rahauputust vaatama minna. Tüki autoriks on Michael Cooney.

Natuke infot draamateatri kodulehelt ka:
Michael Cooney farssi "Rahauputus" ("Cash on Delivery") on inglise kriitikud nimetanud ka moodsaks klassikuks.

Majaomanik Eric Swan on petnud juba mõnda aega Sotsiaalametit. Mees on nendelt saanud hunnikutes raha väljamõeldud üürnike nimel erinevaid sotsiaaltoetusi taotledes. Kui ta aga otsustab pettusele lõpu teha, ilmub välja sotsiaalametnik, kes vajab ühe olematu üürniku allkirja. Keegi peab väljamõeldud isikut mängima ja alguse saab maruline komöödia täis äravahetamisi, arvatavaid surnukehi ja pööraseid arusaamatusi.

Näidendi esmalavastus toimus 1996. aastal Londoni Whitehall Theatre's, lavastajaks autori isa Ray Cooney. Eesti Draamateatris esietendus näidend 2 aprillil 2002.

Lavastaja: Andrus Vaarik
Osades: Mait Malmsten, Maria Avdjushko, Tiit Sukk, Ain Lutsepp, Jan Uuspõld, Viire Valdma, Raimo Pass, Margus Prangel, Ita Ever, Pille Lukin (külalisena).

Näitlejatest võib eraldi välja tuua loomulikult Ita Everi kes on jätkuvalt lihtsalt suurepärane ja aegumatu. Ain Lutsepp on rolliesitluses näis usutavana ja tema esitatud naljad tundusid isegi naljakad. Hästi jäid ka veel meelde kaks meespeategelast - Mait Malmsten ja Tiit Sukk. Suur aplaus neile kõigile veelkord!

Naerda sai aga sellist südamest naermist just ei olnud. Nii naljakad need naljad nüüd ka ei olnud. Aga teades, et Eestalstee lähevad hästi peale monoteatri tükid, mis pidavat olema ülinaljakad aga tegelikkuses on naljad vaid leigelt naljakad, siis võib öelda, et isegi hästi läks.

Õhtu ise oli hästi mõnus. Draamateater, kus ma varem käinud ei olnud, on mõnusalt hubane, hea seltskond ja etendus ise oli nauditav. Üks hästi mõnus kolmapäeva õhut :)

No comments:

Post a Comment