Mõni aeg tagasi sai Gaili vahval kaasabil endale muretsetud mangopüreed. Lihtsalt suurt konservi avada ei tahtnud ja nüüd sai võimalust kasutatud ja mitu asja korraga tehtud. Katsetasin mangolassit ja mangortorti. Mõlemad said ülihead. Ühe valminud mangotorid viisin tööle kolleegidele maitsta ja kiitusi jagus küllaga.
Põhi:
200 g purustatud (kakaoga) küpsiseid (mina kasutasin Selga omasid)
80 g sulatatud võid
Mangokate:
500 g kvaliteetset mangopüreed (nt East End Alphonso Mango Pulp)
200 g maitsestamata jogurtit
2dl rõõska koort (vahukoort)
3 sl suhkrut
1 suur sidrun (ainult mahl)
8 lehte želatiini (mina kasutan puru, et siis 1 pakk ehk 70 grammi)
Kaunistamiseks:Kakaod, pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Kõigepealt purusta küpsised pudrunuiaga peeneks ja lisa sulatatud või. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem) Mina hetkel ei küpsetanud.
Pane želatiinilehed või purustatud želatiin külma vette ligunema 5-10 minutiks.
Sega suures kausis mangopüree ja jogurt.
Kui kasutad želatiinilehti, siis kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Želatiinipuru puhul kuumuta ligunenud segu seni, kuni kogu želatiin on lahstunud.
Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.
Vahusta rõõska koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.
Kaunista nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga.
Retsepti sain Nami-namist.
No comments:
Post a Comment