Thursday, February 16, 2012

Makaroni-hakklihavorm

Oma elu lihtsustamiseks tegin seekord vormi, millest jätkub rohkemaks kui üheks söögikorraks.

Koostisained:
1 pakk (400 g) lühikesi makarone
0,5 tl soola
1 sibul
1 spl õli
400 g hakkliha
0,5 tl soola
¼ tl jahvatatud musta pipart
1 tl soola
¼ tl pipart
3 spl võid
3 spl jahu
4 tassi piima
1 muna
1 tl soola

Valmistamine:
Keeda makaronid vähese õli ja soolaga maitsestatud vees pehmeks, nii et nad oleksid hamba all veel kergelt kõvad, al dente, 1-2 minutit pakil näidatud ajast vähem.
Pruunista hakkliha koos sibulaga, maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, võid lisada ka teisi maitseaineid või tomatipastat, kuumuta koos ning tõsta tulelt, lase jahtuda.
Kuumuta poti põhjas või, lisa sellele jahu ja passeeri mõni minut, kuni segu muutub kuldseks.
Vala aeglaselt peale külm piim vaikselt vispeldades, et kaste ei läheks tükki, ning keeda segades kuni kaste on muutunud paksuks, umbes 10 minutit, maitsesta teelusikatäie soolaga ja tõsta tulelt.
Sega pool kastmest makaronidega.
Võta ahjuvorm ja kata vormi põhi poolte kastmega segatud makaronidega, tõsta peale pruunistatud hakkliha, ilma vedelikuta, ja selle peale ülejäänud makaronid, suru makarone kergelt vormi.
Klopi muna lahti, sega see ülejäänud kastme hulka ning kata sellega makaronivorm pealt.
Küpseta 180 ºC juures eelsoojendatud ahjus 30 minutit, kuni kaste on pealt kuldpruun ja läbi küpsenud.
Enne lahtilõikamist lase veidi jahtuda.

Originaalretsepti sain Gaili käest ja teised saavad selle omale, kui muretsevad raamatu "Araabia köögi radadel: Egiptuses ja Marokos"

No comments:

Post a Comment

Post a Comment