Sunday, October 25, 2009

Hommikul kell 9 Sebe bussis. Täitsa tore on ikka omada internetiühendust.
Hästi mõnus sombune hommik. Vähemalt ei saja vihma. Hahaa...täiesti tüüpiline eestimaalase optimistlikkus? Võib olla. Aga kui pidevalt on sadanuds, siis on ju täiesti loogiline, et vahel mõtled, et oh nüüd ei saja. Saab mõnele poole liikuda täiesti kuiva jalaga.
Väljas on tegelikult võrratult ilus. Kollased , rohekad, punased puud. Ilus ju täitsa vaadata. Sügis on tegelikult üks ilusamaid aasta aegu. Kui ainult nii palju seda vihma ei sajaks. Aga mis teha, elame kord juba sellisel laiuskraadil. Ela sellega või koli lihtsalt minema. Kõike ju korraga ei saa.
Hiljuti oli vestlus ühe inimesega. Tema hinnangul pole võimalik inimesi muuta. Sellega olen kohati nõus aga mina leian, et inimesed saavad ise muutuda kui motivatsioon ja keskkond on vastavad.
See selleks. Igatahes jutust jäi selline mulje, et kui sa oled vaesuses sündinud, siis sinna sa ka jääda. Et kui sul pole terviklikku perekonda, siis ei saa sa seda ka kunagi ise omada kuna sa pole ühtegi sellist omanud. Kuidagi väga masandav? Huvitav kas kõik on tõesti nii? Kas sellisel juhul poleks meil väga palju lahutatud ja poolikuid perekondi? Ja milline on see õige peremudel? Kelle standardite järgi. Kes üteb, et sellinse see olema peab? Tahaks pigem ikka uskuda, et inimene on suuteline muutuma, kui ta tahab ja kõik ei sõltu sellest milline on tema kasvatus. Et inimese elu/saatus pole määratud juba sünnist. Sellisel juhul ei ole osadel lastel ju üldse mingit lootust, nende vanemad kujundavad nende elu. Et selline millised on vanemad, et selline on ka sinu elu. Ja kui sa pole just saanud peavõitu, siis peab terve sinu edasine elu olema sama masendav?
Kas selline jutt on inimese mingi kaitsemehhanism, et ta on haiget saanud ja siis mõtleb nii? Kas võib see samas ka olla illusioon enda täiuslikkusest? Et minu lapsepõlv on olnud nii hea ja siis partneriga suhe ei toiminud kuna tema oma ei olnud samasugune? Et tema oma oli halb ja siis sellepärast ei tulnud ka meil midagi välja? Need pole minu sõnad. Igatahes selle inimese väitel, oli tema partner süüdi ja nüüd otsib ta täiuslikku naist. Ütleme nii, et standardid on päris kõrged. Aga samas kes ütleb, et latti tuleb madalamale lasta? Võimalik, et tema jaoks on täpselt selline täiuslik naine olemas. Loodame lihtsalt, tema ise selle naise standarditele vastab.

No comments:

Post a Comment