Sunday, February 28, 2010

Minu Alaska

Maria Kupinskaja "Minu Alaska" Ilmunud 2009

Alustasin antud raamatu lugemist just pärast "Minu Itaalia" lugemist, kuid kuidagi pärast nii halva raamatu lugemist ei suutnud ennast sundida ühte sama halba raamatut veel lugema.
Üleeile sai siis raamat jälle kotti pandud, et vabal hetkel see ikkagi lõpuni lugeda.
"Minu Alaska" on ikka kordades parem kui Itaalia. Neid kahte lihtsalt ei ole võimalik võrrelda.
Antud raamat räägi Maria Kupinskaja elust koertetalitajana Alaskal.
Alaska oli kuidagi loogiliselt üles ehitatud. Ja kuna ise kaldun ka tihti teemast kõrvale kalduma või vahel ette ruttama, siis selles mõttes oli raamatut huvitav lugeda. Looduskirjeldused ja eluolu kirjekdused olid mõnusad ja kergesti mõistetavad.
Vinguda võiks ainult selle üle, et väga tihti tekkis küsimsu mõne nime kohta. Autor mainis kellegi nime ja siis sujuvalt läks oma jutuga edasi. See jättis väga pealiskaudse tulemuse ja tekitas väga palju küsimusi. Et nagu kes on Matt? Andres? Andre? Ja neid nimesid oli seal veel. Öelnud siis lihtaslt, et oli keegi või öelnud nende kohta paar tutvustavat lauset. Hetkel oli see lihtsalt segadust tekitav. Samuti oleks võinud mõnesse teemasse sügavamalt minna ja mõne asja mida mainiti täitsa raamatust välja jätta. Aga võimalik, et blogist kokku kirjutatud raamatust oleks sellisel juhul liiga palju tahetud.

2 comments: