Monday, March 19, 2012

Mee ja tsillikana maguskartuliga

Ma lihtsalt jumaldan bataati ja igal võimalikul juhul proovin seda teha. Kõige lihtsamad asjad on väga tihi ka need kõige maitsvamad:)
Bataati pole mõtet pidada meie kartuliks,kuna tegemist ei ole sama asjaga ja bataadi maitse on hoopis magusam ja teistsugusem. Mõnus aga sellegipoolest!

Valmistamiseks läheb vaja:

2 suuremat maguskartulit ehk bataati
2 broilerifilee tükki
2 spl mett
1 tl ingveri pulbrit
oliiviõli
soola
pipart
1 väike tšillikaun
1/2 laimi mahl
lusikaotsa täis kaneeli

Pese ja koori magustkartulid. Seejärel viiluta maguskartul jämedamateks viiludeks (umbes 4-5 cm paksused viilud) või ribadeks või lausa friikartuli moodi tükkideks. Võimalusi on palju:) Sega kausis oliiviõli, sool, pipar ning seejärel sega õlisegu hulka viilutatud maguskartul. Sega kõik omavahle nii läbi, et maitsestaud õlisegu kataks maguskartuli. Ole õliga ettevaatlik, seda läheb hästi vähe piserdamiseks, ära uputa bataati õlisse. Laota maguskartuli viilud praepannile ning puista õrnalt peale kaneeli. Kaneel annab kartulite mõnusa maitse aga kellele kaneel ei meeldi, see võib selle vabalt ka ära jätta.
Eelsoojenda praeahi 180C juures ning küpseta maguskartulit praeahjus seni, kuni kartulid on pealt helepruunid ja pehmed.
Pane kaussi mesi, natuke oliiviõli, sool, pipar, ingveri pulber, tšillikaun ning laimimahl. Kes soovib vürtsikamat toituv võib rohkem tsillit lisada, kes vähem võib selle üldse ära jätta.
Lase kanafileel vähemalt paar tundi marinaadis seista ning seejärel küpseta kanafileed 180 C juures praeahjus.
Kui teed eelnevalt kanafileele marinaadi ning lased sel seista, võid nii kanafileed kui ka maguskartulid korraga praeahjus küpsetada.

Mõnusat nautimist :)

2 comments:

  1. Ma ei saa aru, miks sa ei öelnud, et sa sellist toitu teed? Ma tahaks ka ju proovida.

    ReplyDelete
  2. Jätan meelde ja järgmine kord siis kutsun:)

    ReplyDelete