Saturday, March 17, 2012

Tortilla

Pikemat aega on plaanis olnud teha ise koduseid tortillasid. Jumaldan tortillasid aga poest ostetud ei ole alati nii head pluss nende hind on ikka ulmeline. Nendest imelihtsatest aga headest tortilladest on saanud nüüd minu vaieldamatud lemmikud. Ma võiksin neid vist iga päev süüa aga kuna tegemist on siiski jahutootega ei tasu sellega liialdada :)
Algne retsept nagu väga paljud teisedki on pärit Gaili Maailma maitsed blogist.

Kodus on neid aga imelihtne teha.

Vaja läheb:

kaks klaasi jahu
1-1,5 tl küpsetuspulbrit
3 tl õli
0,75 klaasi käesooja vett

Selliset kogusest tainast sain mina 10 tortillat. Soovitan üle vaadata oma panni mõõtmed, et tortillad ikka ilusti ära mahuksid.

Sega kõik ained kokku ning sõtku kuni saad pehme, vetruva ja siidise taigna. Tee taignast peopesasuurused pallid, pane need karpi või taldrikule, kata kilega ja jäta vähemalt pooleks tunniks seisma. Tortillataigna võib rahulikult ka päev varem valmis teha.

Mis Gaili puhul aitas oli ka minul super heaks abiks

Võta tortilladest pisut suurem hõbepaberileht ning määri selle üks külg kergelt võiga. Pisut võid võid ka alla panna, siis ta ei hakka laual libisema. Võta taignapall, suru käte vahel lapikuks ning seejärel hõbepaberi peal õhukeseks. Tõsta koos paberiga kuivale ja kuumale pannile (paber pealpool). Kui hõbepaber kerkima hakkab, on õige aeg see eemaldada. Küpseta mõlemalt poolt ca 0,5 - 1,5 minutit. Hoia serveerimiseni käteräti sees soojas.

No comments:

Post a Comment