Monday, July 9, 2012

Beseerull

 Korduvalt olen mõelnud beseerulli tegemise peale aga pole mahti saanud. Nüüd siis sai see ära proovitud :)

Vaja läheb:
4 munavalget
225 g suhkrut (toimib ka peeneteraline rafineerimata suhkur)
1 tl sidrunimahla
näpuotsaga soola
2 tl maisitärklist
veidi õli küpsetuspaberi määrimiseks

Täidis:
ca 150 g kohupiimakreemi
ca 1,5 dl värskeid marju (kasutasin mureleid ja nektariine)

 Lisa munavalgetele näpuotsaga sool ja sidrunimahl ning hakka neid miksriga vahustama. Kui hakkab juba valge vaht moodustuma, lisa suhkur ning vahusta edasi, kuni munavalged on saanud läikivaks vahuks, millest vispleid välja tõmmates moodustuvad valged tipud.

Kuumuta ahi 150 kraadini. Vahustatud munavalgetele sega ettevaatlikult hulka maisitärklis. Määri ahjuplaadil olev küpsetuspaber pealt kergelt õliga kokku ning kalla sellele vahustatud munavalged. Vormi spaatliga ristkülikukujuliseks. Küpseta beseed 150-kraadises ahjus 25 minutit. Võta besee välja, pane sellele peale puhas küpsetuspaber ning kummuta besee pealmine pool allapoole (et see jääks omakorda beseerulli pealmiseks kihiks - just see pool beseest on krõbe). Lase jahtuda umbes 20-30 minutit ning määri vahele täidis. 
Mina kasutasin Tere kohupiima ja marjade segu täidiseks. Lisa täidis beseerulli vahele ja keera rulli. Söö koheselt :)

Algne retsept on pärit Aeti blogist - Beseerull

No comments:

Post a Comment