Sunday, July 15, 2012

Ice Coffee ehk Jääkohvi

Ma olen alati arvanud, külmaks läinud kohvi sisse jääkuubikuid pannes EI SAA me jääkohvi.

Nüüd siis pikk seletus, kuidas saab korraliku jääkohvi. Mõte saada üks hea jääkohvi on mul mõttes mõlkunud juba pikemat aega ja siit siis tulebki üks kodune jääkohvi:)

Vaja läheb:
jahvatatud kohvi
vett
kondenspiima (2-3 spl tassi kohta)
suhkrut (kuna minu jaoks piisab täiesti kondenspiimast, siis suhkrut ei ksauta aga muidu võib vastavalt maitsele ka suhkrut lisada)
kohvikoort (võib ka piima või rõõska koort ja seda siis umbes 50 ml tassi kohta)
jääkuubikuid (5-10 tükki)
soovi korral võib lisada ka kohvisiirupit (poes müüakse vastavalt maitsele)

Koguseid ei pane, sest kõik sõltub sellest, kui kanget jääkohvi keegi soovib :)
Kõigepealt valmista omale kohvipõhi jääkohvi tarbeks. Selleks on kaks moodust. Sa võid omale valmistada hästi kange espresso kohvi, selle maha jahutada VÕI siis valmistada külma veega kohviga segu. Külma veega valmistades ei omanda kohvi sellist mõrkjat maitset nagu see kuuma kohvijooki kasutades omab. Niiet igaüks proovib ise kuidas talle paremini maitseb. Külma kohviekstrakti saamiseks vaja kohvipuru kannu koos veega, lase segul vähemalt 8 tundi tõmmata ja seejärel kurna kohvipaks ja vedelik. Vedelikku saab külmalt suletud nõus pikemat aega säilitada :)
Ühe tassi kohvi valmistamiseks vala omale klaasi põhja paras kogus kohviekstrati (sõltuvalt kui kanget soovid), lisa jääkuubikud (purustatud jää sulab kiiremini ja kohvi läheb vesiseks, jääkuubud säilivad kauem), lisa näiteks 2 spl kondenspiima ja 100ml kohvikoort. Sega jääkohvi põhjalikult läbi ja naudi :)

Et kohvi maitse kauem säiliks võib tavaised jääkuubikud asendada niiöelda kohvikuubikutega. Ehk kui sul jääb hommikul näiteks natuke kohvi kannu alles, siis on võimalus see ära kasutada ja teha sellest jääkuubikuid :)

No comments:

Post a Comment