Sunday, January 24, 2010

Avatar

"Avatar" (2009), Režissöör: James Cameron

Palju kõmu tekitand film.

Eepilises seiklusfilmis “Avatar” viib “Titanicu” lavastaja James Cameron meid teekonnale vapustavasse uude maailma, millesarnast keegi seni näinud ei ole. Kaugel taevakehal nimega Pandora asub trotslik kangelane teekonnale lunastuse leidmiseks, juhtides kangelaslikku võitlust terve tsivilisatsiooni päästmiseks.

Osades Sam Worthington (“Terminaator: lunastus”), Zoe Saldana (“Star Trek”), Sigourney Weaver (“Alien”), Michelle Rodriguez (“Kiired ja vihased”), Giovanni Ribisi (“Kadunud 60 sekundiga”), CCH Pounder (“Räpane Mackey”), Wes Studi (“Viimane mohikaanlane”), Stephen Lang (“Public Enemies”) jt. Enneolematu 3D-pilt on valminud koostöös eriefektikompaniiga WETA Digital, mille võlurite abiga valmis ka “Sõrmuste isanda“ triloogia.

Võitis parima filmi Kuldgloobuse

Link IMDB lehele: Avatar
Link trailer: Avatar treiler

Veel üks suurepärane film. Kuigi mitte samasugune kui Blind Side aga midagi teistsugust. Paneb igatahes mõtlema. Praegusel hetkel kui inimesed räägivad väga palju Haitist, siis selline film on sellega väga palju seotud.
Tegelikult inimesed pole kõik ilusad ja head. Tegelikult leidub niipalju kurjust ja raha nimel ollakse valmis kõigeks. Kas me kõik oleme enda väikeses maailmas niivõrd kinni ja mitte miski muu ei loe? Meie enda väike maailma on midagi sellist, mille nimel ollakse valmis hävitama kõik.
Ütleme nii, et minu pani see ilm igatahes mõtlema. Võimalik, et see polnud nii mõeldud. Väga sügavat sisu filmist leiab aga on võimalik kinosaalist ka nii välja astuda, et vaatad - ohoo kui head efektid ja ongi kõik. Peab lihtsalt olema rohkem avatud ja siis leiab igaltpoolt rohkem.

No comments:

Post a Comment