Sunday, January 17, 2010

Mandlikook

Sõbrannad siis käsid nädalavahetusel külas ja ühiste pingutuste tulemusel valmis üks vahva kooks. Panen siia retspeti algversiooni üles. Meie siis veidi muutsime seda. Koogile sai veidi juurde lisatud jõhvikad ja ruutudeks ei hakanud ka kooki lõikama. Vaid lihtsalt lõikasime neljakandilised tükid ja kõrvale sai siis panna kas vahukoord või jäätist :) Igati hea kook. Lõpuks võib vist öelda, et täidist peale oleks võinud kaks korda rohkem olla. Selle koguse taina jaoks jäi seda kuidagi väheseks. Aga eks teinekord on võimalus teha katet rohkem. Pilt on meie tehtud koogist.

Vanillivahuga täidetud mandlikoogid

Valmistusaeg 45 min, 8 kooki

100 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
2 muna
8 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
4 dl piima

Mandlikate:

100 g margariini või võid
1 kott mandlilaaste (40 g)
2 dl kaerahelbeid
2 dl suhkrut
2 sl piima
1 sl vaniljesuhkrut

Täidis:

2 dl vanillikisselli (pulbrist)
2 dl vahukoort
1 riivitud sidruni koor

Tee nii:

1. Vahusta rasv ja suhkur kohevaks. Lisa munad ükshaaval, tugevasti kloppides. Sega küpsetuspulber jahu hulga. Lisa jahju ja piim vaheldumisi taignasse.

2. Kanna taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

3. Sulata mandlikatteks mõeldud rasv. Sega muud ained sellesse. Kanna segu ühtlaselt taignale.

4. Küpseta kooki ahjus 225 kraadi juures umbes 20 minutit.

5. Valmista vanillikissell pakendil märgitud viisil.

6. Kui vaja, siis lase kissellil jahtuda. Klopi vahukoor kõvaks vahuks ja sega see kisselliga. Maitseta vaht riivitud sidruni koorega.

7. Lõika kook pikuti pooleks ja kumbki pool 8 ruuduks. Pane tükid kahekaupa ülestikku ja vanillivahtu nende vahele.

Võib ka nii:

Täida koogid vaniljejäätise või vahustuva vanillikastmega.

No comments:

Post a Comment