Vanillivahuga täidetud mandlikoogid
Valmistusaeg 45 min, 8 kooki
100 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
2 muna
8 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
4 dl piima
Mandlikate:
100 g margariini või võid
1 kott mandlilaaste (40 g)
2 dl kaerahelbeid
2 dl suhkrut
2 sl piima
1 sl vaniljesuhkrut
Täidis:
2 dl vanillikisselli (pulbrist)
2 dl vahukoort
1 riivitud sidruni koor
Tee nii:
1. Vahusta rasv ja suhkur kohevaks. Lisa munad ükshaaval, tugevasti kloppides. Sega küpsetuspulber jahu hulga. Lisa jahju ja piim vaheldumisi taignasse.
2. Kanna taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
3. Sulata mandlikatteks mõeldud rasv. Sega muud ained sellesse. Kanna segu ühtlaselt taignale.
4. Küpseta kooki ahjus 225 kraadi juures umbes 20 minutit.
5. Valmista vanillikissell pakendil märgitud viisil.
6. Kui vaja, siis lase kissellil jahtuda. Klopi vahukoor kõvaks vahuks ja sega see kisselliga. Maitseta vaht riivitud sidruni koorega.
7. Lõika kook pikuti pooleks ja kumbki pool 8 ruuduks. Pane tükid kahekaupa ülestikku ja vanillivahtu nende vahele.
Võib ka nii:
Täida koogid vaniljejäätise või vahustuva vanillikastmega.
No comments:
Post a Comment