Sunday, January 3, 2010

Pavlova


Millegipärast olen ikka ja jälle sama koogiretsepti televiisorist juhtunud nägema. Kõigepealt siis Nigella express ja siis Jamie Oliveri saates samuti. Seekord siis mõtlesin, et nüüd on siis õige aeg seda ka ise teha. Kaua võib siis ühte ja sama asja televiisorist vaadata :)

Pavlova retsept:

Bežeepõhi:
4 munavalget
200 g suhkrut
1 tl maistärklist
0,5 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl valget veiniäädikat

Serveerimiseks:
1 dl rõõska koort
1 tl vaniljeekstrakti
3 sl suhkrut
4 kiivit


Valmistamine: Kuumuta ahi 180ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt/suhkur ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi).
Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kreem Pavlova keskele süvendisse.
Kaunistamiseks koori kiivid ja lõika viiludeks ja kaunista.

No comments:

Post a Comment