Saturday, January 9, 2010

Spinat-Fetajuustu pirukas

Veidi köögis siis katsetamisest. Seekord siis spinati-fetajuustu pirukas. Kui arvestada rahva reaktsiooni kui ma sellise nimetusega lagedale tulin, siis pole keegi sellest eriti vaimustuses. Ise pean ütlema, et olen rahul. Väga hea sai. Pealegi kui ise ei kiida, kes siis veel kiidab :P
Eks see välimus väga paljud ära hirmutabki aga soovitan teha, kes midagi teistsugust otsivad.

Retsept siis selline:
500 kuni 750g lehttainast
Ise kasutasin põhjaks kasutasin poest ostetud lehttainast.
Aga võimalus on ka ise teha põhi.

Piruka sisse või peale läks siis selline asi.
150 kuni 300g Külmutatud (kui võimalik siis värske hakitu spinat)
1 hakitud sibul
muskaatpähklit

2 klopitud muna
500 g tetrapakendis kreemjat fetajuustu
100g vahukoort
musta pipart
soola

Valmistamine:
Kui kasutad värsket spinatit, siis pese hoolega, kuumuta suurel pannil läbi, kuni spinat on "kokku kukkunud". Siis loputa kiiresti külma jooksva vee all, nõruta hoolega ja haki peeneks.
Prae sibul oliiviõlis pehmeks, lisa ülejäänud ained (v.a. muna ja vahukoor).
Lase veidi jahtuda ja taheneda. Sega juurde lahtiklopitud munad ja vahukoor.
Rulli tainas lauale või aseta vormi põhja, määri täidisega. Kui lauale tainas rullida, siis keera rulli. Tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile. Määri pealt munavalgega, soovi korral puista pirukale helbelist meresoola ja veidi punet.
Tõsta rull võitatud ahjupannile ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt pruun (pigem tumepruun - siis võib kindel olla, et ka seest on läbi küpsenud).

No comments:

Post a Comment