Sunday, June 13, 2010

Montana Sky

"Montana Sky" (2007) R: Mike Robe

Jäjekordselt netiavarustes ringi kolades sattusin Raamatuklubi blogi peale, kust leidisin, et Nora Robertsi raamatutest on tehtud televisiooni jaoks filmid. Neid kätte saada on aga omamoodi ülesanne, sest Eestis on üldjuhul saadaval ainult need filmid, mis on toodetud niiöelda masside jaoks. Ülejäänud filmide saamine on juba keerulisem. Kes aga loomulikult viitsib natuke vaeva näha, siis leiab ka need. Ja pealegi on Ebay üks väga mõnus koht.

Nora Robertsi raamatu põhjal tehtud filmi tegevus toimub nii raamatus kui ka filmis Montana metsikus looduses, kus Jack Mercy pärandi ehk rantšo pärast võitleva kolm õde. Alati Montanas ja Mercy rantšos tööd teinud Willa (Ashley Williams), holliwoodi ajakirjanik Tess (Charlotte Ross) ja salapärase minevikuga Lily (Laura Mennell). Testamendi järgselt peavad kõik kolm õde elama üha aasta koos rantšos, et kogu vara jaotataks nende vahel võrdselt. Kui keegi testamendti rikub, läheb kogu rantšo heategevuseks. Willa kes oli lootnud saada rantšo omale, sest on elu aeg seal tööd rüganud, ei suuda kuidagi leppida, et nende isa jättis vara ka kahele teisele õele, kes pole päevagi Montanas elanud. Kõik kolm õde polnud enne testamendi ettelugemist kunagi kohanud, kuna Tessa ja Lily emad olid Jacki eelnevad naised ja seega ei elanud rantšos.
Asja teeb veel keeruliseks Lily endine abikaasa ja mõrval kes ringi luusib nin naaberrantšo omanik Ben (John Corbett), kellel on Willaga omad asjad klaarida.

Film on väga sarnane raamatuga. Kohati on isegi tsiaadid samad mis olid raamatus. Sellest võib järeldada, et Nora Robertsil oli suur sõnaõigus tsenaariumi kirjutamisel. Loomulikult ei saa kõike, mis on raamatus filmi mahutada ja sellest tulenevadki väiksed erinevused.
Lootsin filrmis rohkem ja John Corbett häiris mind ka. Ei tea kas oli raamatut lugedes teine ettekujuts Ben'ist või jääb mind alati segama Corbetti film My Big Fat Greek Wedding. Igatahes selle tõttu rikkus see minu filmielamus täiesti ära.

Link IMDB lehele: Montana Sky
Link trailer: Montana Sky

Endale üllatuseks avatasin, et film on üleval YouTube'i avarustes. Kellele huvi pakub, siis fillm asub siin - Link

No comments:

Post a Comment