Tegemist on ploomi kohupiima koogiga.
Mandlimuretaignast põhi:
Sega 125 g jahu, natuke soola, 75 g võid, 25 g hakitud mandleid ja natuke külma vett.
Suru see küpsetusvormi ja pane pooleks tunniks külmutuskappi seisma. Eelküpseta 190 C juures 20 minutit (originaalis oli, et 15 minutit hernestega kaetult ja 5 minutit ilma hernestega aga kuna mul neid pole siis tegin ilma).
Eemalda ploomidest kivid ja tükelda ploomid. Sega ploomid 100g fariinsuhkru ja tavalise suhkru seguga. Aseta ploomimass muretaigna põhjale.
Peale tee kate. 500g rocotta kohupiima, 2 muna, 100 g suhkrut, 2 spl maisitärklist. Sega kõik komponendid omavahel ning vala ploomisegu peale.
Küpseta ahjus 200C juures 45 minutit. Minul vist läks kauem kuna kohupiimamass sai seekord paksem ja et kook pealt ära ei kõrbeks küpsetasin 180 C juures umbes tunni. Samas peab vastavalt ahjule vahel kontrollima :)
No comments:
Post a Comment