Sunday, September 5, 2010

Suvikõrvitsa-kartulivorm

Suvikõrvitsa-kartulivorm.

Jätkame siis sügiseselt :)

Vaja läheb:
1 suur suvikõrvits
10-15 kartulit (vastavalt nende suurusele, suuremaid läheb vähem)
2 muna
2 dl rõõska koort
soola
pipart
100g riivitud juustu

Koori kartulid ja riivi nad ühte kaussi. Eemalda suvikõrvitsa koor ja sisu. Riivi suvikõrvits teise kaussi. Määri ahjuvorm võiga ja lao riivitud suvikõrvits ja riivitud kartul kihiti vormi. Peale vala muna-soola-pipra ja vahukoore segu. Küpseta ahjus 30-45 minutit 180C juures. Kui vorm on veidi küpsenud lisa peale riivitud juust.

Vorm on hea kohe soojalt, hiljem läheb suvikõrvits vesiseks ja pole enam nii hea. Seega serveerida kohe soojalt :) Samuti kellel on suurem ahjuvorm või kartuli ja suvikõrvitsa eelistusi siis alati võib lisada rohkem kas kartuleid või suvikõrvitsat.

3 comments:

  1. Tegin kunagi lihtsalt suvikõrvitsa vormi, see mulle küll ei meeldinud, oli üsna vesine nii soojalt kui külmalt. Kartuliga on ok?

    ReplyDelete
  2. Kartuliga on väga okey :) Ise teinekord paneks kihi hakkliha vahele ja siis peaks sellise maitsega täpselt olema nagu mulle sobib.

    ReplyDelete
  3. Tomatipirukasse on soovitatud natuke kuiva mannat panna, et see tõmbab mahlad endasse ja siis ei ligune näiteks põhi läbi. Ma arvan, et kui manna vastu midagi ei ole, siis võib sama taktikat kasutada ka suvikõrvitsapirukate ja -vormide puhul. Kui muidu vesine tundub :)

    ReplyDelete