Retsept:
320 g võid
360 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
6 muna
2 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
4 dl jahu
1 tl soola
1,2 dl valge šokolaadi tükke või nööpe
1,3 dl heleda magusa sokolaadi tükke või nööpe
Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Sulata või ja tume šokolaad potis madalal kuumusel. Sega kausis muna, peensuhkur ja vaniljesuhkur.
Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaad tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi.
Küpseta umbes 25 minutit. Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie'd küpsevad ka jahtudes.
Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.
Algne retsept, mille aluseks võtsin on pärit toidutare koduleheküljelt. Olen proovinud mitmete sokolaadidega ja kõige parema tulemuse sain Fazeri šokolaadiga. Eesti Kalevi valge sokolaad jättis suht halva järelmaitse niiet seda ei soovita.
Mõnusalt rammus, magusaisu kaob hetkega :d
ReplyDelete