Wednesday, November 16, 2011

Juustusaiad

Ühe hea ja mõnusa supi kõrvale käivad ühed veel mõnusamad saiad.
Oma hernesupi kõrvale tegin juustusaiasid. Ülimõnusad soojad ja maitsvad.

Vaja läheb:
25 g pärmi
3 dl vett
1 sl suhkrut + 3 tl suhkrut pärmi vedeldamiseks
(mina kasutasin kuivpärmi)
1 tl soola
7-8 dl jahu
2 sl õli
75 g riivitud juustu
võid (määrimiseks)

Kõigepealt lisa kaussi sooja vee, millele lisasin natuke maitseks soola ja suhkrut. Vala hulka jahu ning sõtku tainast korralikult. Kõige lõpuks lisa tainale õli ning sõtku veel korraks läbi. Valmis tainale puista peale väheke jahu, kata rätikuga ning jäta tainas sooja kohta kerkima umbes pooleks tunniks.

Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti ristkülikuks. Määri peale võid ning raputa üle riivitud juustuga (jäta natuke juustu hiljem peale raputamiseks). Rulli tainas lühemast otsast rulli (nii tulevad suuremad saiad). Lõika rull noaga 2-3cm paksuseks viiluks ning aseta ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit, seejärel raputa üle riivjuustuga ning küpseta veel 5-7 minutit. Ahjust välja võttes pintselda saiad kergelt üle veega. Jäta rätiku alla jahtuma.

Retsepti näppasin Ragne blogist ja täiendasin vastavalt oma võimalustele :)

No comments:

Post a Comment