Wednesday, November 16, 2011

Rohelise herne püreesupp

Värskendav ja mõnusalt kirgas rohelise värvusega supp sellesse pimedasse aega :)

Vaja läheb:
1 pakk rohelisi külmutatud herneid
2 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 puljongikuubik
soola
pipart
rõõska koort või kohvikoort

Pane vesi potis keema. Koori sibul ja küüslaugud. Pane küüslaugud, sibul, puljongikuubik keevasse vette. Lase sibulal ja küüslaukudel õrnalt pehmeks minna. Lisa leeme sisse külmutatud herned ja lase neil pehmeks keeda.
Kui vett on palju saanud (minul sai), siis sõelu herned, sibul ja küüslauk sõelaga puljongisegust välja. Eraldi anumas püreesta herned, sibul ja küüslauk koos osaga puljongisegust. Maitsesta koore, soola ja pipraga.

Head isu! :)

1 comment:

  1. Eesti Õigekeelsussõnaraamat (ÕS 2006) väidab:
    pü.ree <2> läbi sõela aetud vm viisil peenendatud toit v hoidis ▪. Puuvilja+püree, kartuli+püree, porgandi+püree, maksa+püree. Püree+hoidis, püree+supp, püree+press, püree+taoline
    Sellest lähtuvalt- rohelise herne püreesupp ja ilmselt oleks keeleliselt korrektne siinkohal kasutada ka sõna püreesta herned.

    See oli nüüd heatahtlik kommentaar, mitte norimise mõttes :)

    ReplyDelete