Saturday, November 12, 2011

Karamellised kõrvitsaküpsised

Kõige parem avastus viimasel ajal. Niiiiiii nämmad küpsised lihtsalt :)

Toorained:
150 g võid
225 g fariinsuhkrut või tumedat muscovado suhkrut
300 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
150 g rosinaid või 100 g hakitud valget šokolaadi
(rosinaid ei armasta, seega panin topelt valget sokolaadi)
4 kupart kardemoni, puhastatud ja purustatud (nende puudumisel panin maitse ja tunde järgi purustatud ja jahvatatud kardemoni)
1,5 tl vanillisuhkrut

340 g nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Vahusta või suhkruga, lisa kõrvitsapüree. Sõelu teise kaussi jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kardemon ja kaneel, sega juurde ka šokolaaditükid. Lisa seejärel või-kõrvitsasegule. Sega hoolega. Tõsta tainas lusikaga küpsetuspaberile, jättes tainaportsude vahele piisavalt ruumi, kuna küpsised valguvad küpsedes laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni küpsised on veidi pruunistunud. Jahuta ahjuplaadil 5 minutit.

Retsept on pärit jällegi Gaili blogist.

No comments:

Post a Comment