Saturday, March 6, 2010

Mängurid

„Mängurid“
Autor Nikolai Gogol
Lavastaja Jevgeni Ibragimov

„Mängurid“ on tõeline põnevuslugu. Tegevus hakkab hargnema väikeses võõrastemajas, kus otsustab peatuda virtuoosne kaardimängupettur Ihharev. Kuidas saaks aga üks mängupettur käed rüpes istuda, kui võõrastemaja on võimalikke mänguohvreid täis? Nii meelitabki Ihharev kolm härrasmeest endaga kaarte mängima, eesmärgiks nende rahakukrud tühjendada. Kuid kas need härrased on ikka kohmakad kaardiladujad? Või ehk hoopis veelgi peenemad petturid? Nõnda saab alguse hoogne ning ootamatute süžeekäikudega topeltmäng, mis ulatub kaardilauast kaugemalegi…
Kaukaasiast pärit külalislavastaja Jevgeni Ibragimovi sõnul püüdis ta seda lugu avada võtmes, kus kirg hukutab inimese: „Hasartmäng teeb inimesest nuku – elava kuradi ja saatana. Kui mängukirg tungib inimese hinge, siis rikub see inimese. Momentaalselt.”

Peab mainima, et mulle etendus meeldis. Kuigi piletid sain täiesti juhuslikult ja ise poleks sellise etendusele pileteid ostnud. Lihtsalt polnud kogemust ja ei osanud midgai oodata. Nüüd kui on käidud olen rahul. Täiesti uskumatu kui hea võib ikka olla üks nukuteatri etendus. Kellel võimalus minge kindlasti vaatama!

No comments:

Post a Comment