Tuesday, June 29, 2010

Sunday, June 27, 2010

Friday, June 25, 2010

Mojito

Mojito

Retsept:
* piparmündi lehed
*roheline laim
*fariinsuhkur või suhkrusiirup
*valge rumm
*club soda või mineraalvesi
*purustatud jää või jääkuubikud

Anumasse panna piparmündi lehed, viilutatud laim ja suhkrusiirup. Õrnalt tampida, et laimi ja piparmündi mahlad saaksid välja tulla. Peale valada valge rumm ja seejärel purustatud jää või jääkuubikud. Kõige viimasena lisada mineraalvesi või club soda. Serveerida külmalt.

Täpseid koguseid ei lisanud kuna õige kogus ja mitse tuleb igaühel aja ja proovimisega. Mojito retsept on terve internet täis. Lisan siis ühe lingi ka: http://www.bacardimojito.com/

Head nautimist!

The Karate kid

"The Karate kid" (2010), D: Harald Zwart

Tegemist on Karate kid järgmise versiooniga. Seekordne kangelane on afroameeriklasest poiss, keda kehastab Will Smithi poeg Jaden Smith. Õpetajaks on seekord Jakie Chan.
Erinevalt eelnevatest filmidest toimub seekord tegevus Hiinas.

Link IMDB lehele: The Karate kid
Link trailer: The Karate kid

Ütleme nii, et film on täpselt samasugune nagu esimene Karate Kid'i film. Sisu on suht sarnane, kuigi tegevus on lihtsalt toodud 21sse sajandisse. Kõik muu on sama. Ajaviiteks täiesti vaadatav film aga suurt elamust sellest ei saa. Kogua aeg jääb tunne, et seda kõike on korra juba nähtud.

Killers

"Killers" (2010), D: Robert Luketic

Jen (Katherine Heigl), kes pärast kihlatust lahkuminekut on sunnitud oma vanematega Veneetsiasse puhkama minema, kohtab ta seal šarmantset Spenserit (Ashton Kutcher). Lõpuks tunneb Jen, et on oma ideaalmehe leidnud. Loomulikult "unustas" Spenser mainida, et on elukutseline palgamõrvar. Ja kui Spenceri minevik talle järele jõuab, siis... Igatahes palju mürglit ja tagaajamist.

Link IMDB lehele: The Killers
Link trailer: The Killers

Filmil on kaks head plussi. Mõlemad peategelased. Heigl on alati hästi armas ja teda on hea vaadata aga ilma särgita Achton Kutcher, mnjaa selle pärast ainuüksi soovitan juba kinno minna. Film ise on keskpärane. Ootasin selles rohkem aga kuna Mr. and Mrs. Smith oli suht sarnase süžeegam siis jah ei olnud palju sellest filmist loota. Sisu poole pealt oli Smithi film palju originaalsem ja kuidagi mõnusam ka vaadata.

Carolina moon - movie

"Carolina moon" (2007), D: Stephen Tolkin

Järjekordne Nora Robertsi raamatu ekranseering.
Victoria "Tori" Boudeen (Claire Forlani) tuleb kodulinna, kus lapsepõlves sai surma tema parim sõber Hope. Keegi pole aastate möödudes Hope'i unustanud ega ka Torit. Ja sellest algab jälle lõputu õudus, mis Hope surmaga tundus lõppenud olevat. Ja üksteise järel hakkavad linnakeses üksikud naised surma saama. Kõige rohkem aga hoiab Tori poole Hope'i vanem vend Cade (Oliver Hudson), kellel poleks selleks mingit põhjust. Kuid kummalisel kombel on Cade ainuke, kes usub, et Toril polnud Hope surmaga mingit seost.

Link IMDB lehele: Carolina moon
Link trailer: Carolina moon

Üks asi mis on täiesti kindel, on see, et see treiler on täiesti kohutav. Sellistele filmidele palun mitte selliseid dramaatilise treileireid teha. Need lihtasalt ei sobi. Midagi palju lihtamat oleks siia kohe palju rohkem sobinud.

Jällegi võib kindlalt öelda, et raamat on kordades parem kui film. Aga ajaviiteks televiisorist vaadata täiesti võib. Kahju, et Eestis neid filme ei näidata.

Monday, June 21, 2010

Immortal Wolf

Bonnie Vanak "Immortal Wolf" (2009) Surematu hunt

Veel üks raamat Nocturne'i raamatute seeriast.

Emeily Burke'il on anne, surmav anne. Igaüks keda ta puudutab, sureb. Ja tänu sellele on ta oma rahva sest pagendatud ja elab erakuna oma rahva maade ääreala metsades. Kogu läbielatule on Emily'l palju põhjuseid

Raphael Robichaux on Harley'ga sõidev Cajun libahunt, kelle ülesandeks on ohverdada naine, kes on toonud Draicona libahuntide klannile kaela needuse ja kellel on "surmapuudutus".

Kuid kohates Emily'ga pole Raphael üldse kindel, et Emily needus on selline nagu talle algul on öeldud. Ja "surmapuudutus" ei olegi surmav vaid naise veri on hoopis elusid taastav. Midagi siin ei klapi. Raphael peab veenma Emily't ennast usaldama ja asjas selgust saama enne, kui keegi sureb. Ja aindult nii saab täidetud iidne ettekuulutus ja ennekuulmatu kurjus hävitatud.

Mind on lihtne õnge võtta, kui raamatu tutvustuses on ära mainitud sõna Harley. Rohem minu jaoks polnudki vaja. Samas raamatus on palju muudkui kui mürisevad mootorrattad ja sisu on üllatav ning teistsugune. Lugemine läks kiirelt ning ladusalt.

Raamatut lugesin inglise keeles ja hetkel Eesti keelde seda tõlgitud ei ole.

Sunday, June 20, 2010

Last of the Ravens

Linda Winstead Jones "Last of the ravens" Viimane Ronk, Ilmunud 2010

Tegemist on Nocturne sarja raamatuga, mis on paranormaalne sari. Eestis peaks selle sarja üks raamat jõudma ka tõlgituna raamatupoodidesse - The Vampire Affair.

Bren Korbinian on ainulaadne, sest ta on viimane oma rahva seast - rongarahvast. Ta on erak, kes on leppinud oma saatusega, et oma elupäevade lõpuni peab ta veetma üksi. Elades "oma" mäe peal, on ta eluga rahul, kuni päevani mil naabrusesse tuleb puhkama Miranda Lynch.

Miranda räägib vaimudega, aidates neid kes on hädas. Ja nii on ta ennast inimestest eraldanud, sest kes tahaks suhelda naisega, kes räägib vaimudega. Ja nii ongi Miranda leppinud, et ainukesed kellega ta suhtleb on surnud.

Miranda ja Breni teed ristuvad ning alguse saab meeletu tormijooks ajaga oma elu eest, sest neid jälitab organisatsioon, mis tahab maailma vabastada "ebarditest" nagu Bren ja Miranda. See organistasioon ei kohku tagasi millegi ees, et olla kindel, et Brenon on viimane Korbiniani klannist maa peal. Kaasa arvatud mõrv...

Midagi teistsugust jälle. Vahepeal hakkasid kõik raamatud juba suht samasuguse sisuga olema ja teemad korduma. Selle raamatu sisu ja teema oli midagi uut. Seega oli huvitav lugeda ning lõpp ei olnud niivõrd ette aimatav.
Raamatut lugesin inglise keeles ja Eesti keelde seda hetkel minule teadaolevalt tõlgitud ei ole.

Saturday, June 19, 2010

10 things I hate about you - TV seriers

"10 things I hate about you" (2009-2010) ABC Family TV series.

Täna siis avatasin "10 things I hate about you" TV seriaali. Minu õnn, et kõik 1-20 osa olid saadval, sest nii on seiraale üldse kõige parem vaadata. Millega seda võrrelda? Hmmm, Heath ledgeri ja Julia Stiles'iga peaosas olnud film oli minu arvates parem. Mõned sarnasused olid aga filmi seriaal üle trumbata ei suuda. Samas võib-olla kui oleks seriaal enne olnud, siis poleks film jällegi nii hea olnud. Alati on kuidagi nii, et kui film on hea, siis seriaal pole sama või vastupidi. Just sellisel juhul kui näitlejad pole samad.
Hetkel vaadates Sex and the City 2 filmi, siis nende puhul on pigem tunne, et tahetakse nii palju kui võimalik veel pärast seriaal lõppemist kasu lõikata. Rikuvad hea seriaali ära või kes teab, võib-olla on filmid hoopis paremad.

Antud seriaalis mängib Patric Vernoni Ethan Peck ja Kat Strafordi Lindsey Shaw. Kati nooremat õde Biancat mängib Meaghan Jette Martin , kes minu jaoks on tuntud filmist Camp Rock. Mis aga oli huvitav, siis õdede isa mängib sama näitleja (Larry Miller), kes 1999 aastal mängis filmiversioonis. See oli meeldiv üllatus.
Seriaali sisu on täpselt sama nagu Shakespere tõrksa taltsutus või kes seda pole näinud siis sama nagu "10 things I hate about you" filmis. Kat Statford on kindlate tõekspidamistega feminist ja tema õde Bianca on ehtne tibi, kelle elu põhieesmärk on olla populaarne ning omada nunnut kutti. Mulle üldjuhul isemeelsed ja tugevad naised meeldivad, see on ka üks põhjustest kindlasti miks mulle nii film kui seriaal meeldisid. Tibimajandus pole kindlasti minu jaoks.

Link IMDB lehele: "10 things I hate about you" - TV series
Link trailer: "10 things I hate about you" - TV series

Pärast 20 episoodi võeti seriaal eetrist maha. Seega sellest seriaalist on olemas esimene hooaeg ehks episoodid 1-20.Täesti leitavad ka YouTube'is.

CCG autode pesupäev


Räägin siis ühest hästi lahedast toimunud üritusest.
Tegemist oli Car Club Girls (CCG) autode pesupäevaga. Üritus toimus 13.06.2010 Pesumeistri autopesulas.
Hästi lahe üritus oli igatahes.
Vähemalt on nüüd olemas teadmised kuidas autot tegelikult pesema peab. Ja päris tööna seda tööd küll vist teha ei tahaks. Aga never know.... :P

Friday, June 18, 2010

Tänase päeva...

Täiesti juhuslikult sattusin peale Eminemi uuele loole. Õigemini minu jaoks on see lugu uus. Varasemalt pole just väga suur Eminemi austaja aga antud hetkel see lugu mõjub mulle.
Laulu esimesed sõnad on juba head: I'm not afraid to take a stand...
Ja rohkemat minu jaoks polegi hetkel vaja. Some things just speak to you.
Lisan juurde ka youtube'i video.

Monday, June 14, 2010

Tribute - Movie

"Tribute" (2009), R:Martha Coolidge

Järjekordne Nora Robertsi raamatu ekraniseering.
Endine lapstäht Cilla (Brittany Murphy) kolib Virginias asuv Shenandoah’ orgu, mis on Hollywoodist kaugel. Cilla kolib sinna, et restaureerida oma vanaemale kuulunud vanaaegne häärber, mis on kohutavas seisus ja lagunemas. Tema vanaema, legendaarne Janet Hardy elas tormilist elu ja nautis sellest iga minutit. Ta suri sama kurikuulsalt nagu ta elski. Janet võõrustas säravaid külalisi ja elas pahelist elu, kuid suri üle kolmekümne aasta tagasi samas majas üledoosi kätte. Janet kummitab aeg ajalt Cilla unenägusid ja alates majja kolimisest muutuvad unenäod järjest tihedamaks ja reaalsemaks.
Põnevust lisavad maja ümber ringi luusivad vandaalid ja loomulikult naabruses elav kirjanik Ford Sawyer (Jason Lewis).
Miski ei ole nii nagu esmapilgul näis.

Link IMDB lehele: Tribute
Link trailer: Tribute

Pean ütlema, et seda konkreetset raamatut pole eelnevalt lugenud ja pärast firlmi vaatamist väga ei kipu ka. Tundus väga keskpärane film olevat. Murphy on mulle alati näitejana meeldinud ka seekord oli ta hästi armas. Ainüksi sellepärast tasusu juba vaadata.

Link neitiavarustesse ehk The YouTube - Link.
Eesti keeles on ilmunud raamat "Auavaldus" Ersen 2008

Tänase päeva...

Tänase päeva lemmiklauluks on Shakira Waka-Waka (This time for Africa).
Jalgpallist suurt ei jaga aga see lugu jäi kuidagi kõrvu kõlama.
Tegemist on tänavuse FIFA World Cup'i ametliku looga. Nii nad vähemalt väidavad, kuigi olen igal pool mujal umbes samasuguse pealkirjaga asju leidnud. Lugu selles muidugi halvemaks ei lähe.

Sunday, June 13, 2010

StarStruck

"StarStruck" (2010), R:Michael Grossman

Järjekordne Disney Channel Original Movie, mida Disney teeb ainult Disney kanalil näitamiseks. Samamoodi sai alguse Highs School Musical. Disney filmide puhul üheks põhijooneks ongi see, et kõik noored näitlejad mängivad mõnes Disney sarjas. Ka antud film pole selle poolest erand.

Filmi peategelane on kuulus laulja Christofer Wilde (Sterling Knight), keda kõik noored fännavad ja kellele tüdrukud järele jooksevad (paralleele võib täiesti vabalt tõmmata Justin Bieberiga). Ühe õnntu/õnneliku juhuse tahtel kohtab noormees täiesit tavalise neiuga (Danielle Campell). Ühesõnaga kogu lugu räägibki nende tegemistest sel ajal kui nad end paparatsode eest varjavad.
Lustakas noortefilm. Niisama ajaviiteks hea vaadata nagu kõik Disney filmid. Mingit keerulist ja väga sisukat lugu pole sellest fimist mõtet otsida. Samas sellepärast ongi seda mõnus ajaviiteks vaadata. Ei pea kaasa mõtlema ja kui mingi hetk jääbki vaatamata, siis võib sama hästi kohe edasi vaadata, sest vahepeal midagi dramaatilist ei ole toimunud.


Link IMDB lehele: StarStruck
Link trailer: StarStruck

Montana Sky

"Montana Sky" (2007) R: Mike Robe

Jäjekordselt netiavarustes ringi kolades sattusin Raamatuklubi blogi peale, kust leidisin, et Nora Robertsi raamatutest on tehtud televisiooni jaoks filmid. Neid kätte saada on aga omamoodi ülesanne, sest Eestis on üldjuhul saadaval ainult need filmid, mis on toodetud niiöelda masside jaoks. Ülejäänud filmide saamine on juba keerulisem. Kes aga loomulikult viitsib natuke vaeva näha, siis leiab ka need. Ja pealegi on Ebay üks väga mõnus koht.

Nora Robertsi raamatu põhjal tehtud filmi tegevus toimub nii raamatus kui ka filmis Montana metsikus looduses, kus Jack Mercy pärandi ehk rantšo pärast võitleva kolm õde. Alati Montanas ja Mercy rantšos tööd teinud Willa (Ashley Williams), holliwoodi ajakirjanik Tess (Charlotte Ross) ja salapärase minevikuga Lily (Laura Mennell). Testamendi järgselt peavad kõik kolm õde elama üha aasta koos rantšos, et kogu vara jaotataks nende vahel võrdselt. Kui keegi testamendti rikub, läheb kogu rantšo heategevuseks. Willa kes oli lootnud saada rantšo omale, sest on elu aeg seal tööd rüganud, ei suuda kuidagi leppida, et nende isa jättis vara ka kahele teisele õele, kes pole päevagi Montanas elanud. Kõik kolm õde polnud enne testamendi ettelugemist kunagi kohanud, kuna Tessa ja Lily emad olid Jacki eelnevad naised ja seega ei elanud rantšos.
Asja teeb veel keeruliseks Lily endine abikaasa ja mõrval kes ringi luusib nin naaberrantšo omanik Ben (John Corbett), kellel on Willaga omad asjad klaarida.

Film on väga sarnane raamatuga. Kohati on isegi tsiaadid samad mis olid raamatus. Sellest võib järeldada, et Nora Robertsil oli suur sõnaõigus tsenaariumi kirjutamisel. Loomulikult ei saa kõike, mis on raamatus filmi mahutada ja sellest tulenevadki väiksed erinevused.
Lootsin filrmis rohkem ja John Corbett häiris mind ka. Ei tea kas oli raamatut lugedes teine ettekujuts Ben'ist või jääb mind alati segama Corbetti film My Big Fat Greek Wedding. Igatahes selle tõttu rikkus see minu filmielamus täiesti ära.

Link IMDB lehele: Montana Sky
Link trailer: Montana Sky

Endale üllatuseks avatasin, et film on üleval YouTube'i avarustes. Kellele huvi pakub, siis fillm asub siin - Link

Saturday, June 5, 2010

Mõistus pole vist ikka oma teha...

Võimalik, et mõned inimesed vaatavad mind pärast seda postitust imelikult. Aga see on koht, kus on võimalik arvamust avaldada.

Selline seik siis eile kinosaalis. Seiklusfilm, õhtul kell 8 Solarise kinos. Saal on väike, nii 150 inimesele mõeldud ja kohal on kusagil 70 inimest. Naudime siis kõik filmi, kui järsku kostub üle saali lapse nutt. Jah kuulsite õigesti ja kuulsime ka meie õigesti. Üks geniaalne ema oli võtnud oma imiku kaasa seiklusfilmile, kus kogu aeg käis märul ja filmi tegevustik jooksis väga kiiresti ja heli ei olnud ka just kõige vaiksem. Peale selle, et ema ei saanud filmi nautida, ei saanud ka teised seda teha. Imiku nutt kostis üle filmi heli, mis ei olnud just vaiksemate killast. Sellistel hetkedel ma tõsiselt kahtlen selliste emade mõistuses. Kas lapse saamisega kaob see sootuks? On kohti, kuhu imikuid lihtsalt ei võeta kaasa. Esiteks pole selline vali heli niivõrd väikse lapse kuulmisele hea ja teiseks ei saa ju keegi siis filmi nautida.Ema kes peab last rahustama ja teised kes peavad kõike seda pealt kuulama. No andke asu.
Samasugune küsimsu tekkis mul näiteks ka eelmise aasta Õllesummeri ajal, kui mõned geniaalsed lapsevanemad võtsin oma imikud kaasa Moby kontserdile. Õhtul hilja, kus lapsed peaksid kodus magama, seda esiteks ja teiseks see oli minu arust üks hullemini ülerahvastatud kontsertidest, kus sel hetkel üldse olla. Seal oli olnud võimalik üldse liikuda, rahvas trügis ja kriiskas. Minul sai kannatus otsa tunniga. Aga lapsevanemad vedasid oma sülelapsed rahvast läbi, kus oli suht suur tõenäosus saada jalge alla trambitud. Ja samas tegemist oli siiski üle keskmise valjema konserdiga. Ikkagi midagi rokk-kontserdi sarnast. Tegemist ei olnud mingi rahuliku üritusega. Palju purjus ja kriiskavadi inimesi. Kas ainult mulle tundub, või selline käitumin ei ole ikka normaalne?

The Last Song - Movie

"The Last Song" (2010) Viimane laul, R: Julie Anne Robinson

Film oli peaaegu samasugune nagu raamat, sellepärast siia uut sisututvustust ei hakka välja tooma. Pigem soovitan lugeda mu eelnevat postitust The Last Song raamatu kohta.

Kuigi väidetavalt kirutati raamat pärast filmi, siis oleks eeldanud, et need on sarnasemad aga erinevusi siiski jätkus. Nutullugu oli ikka ja nii nagu raamat ajas nutma, siis sama oli ka filmiga. Samas A Walk to Remember see film minu jaoks üle trumbata ei suutnud.

Mis puutub aga peategelast Ronniet mänginud Cyruse näitlemioskust, siis mind natuke see häiris. Pärast neid kiidulugusid lootsin, et ta on parem. Samas neiu on noor, võimalik, et ta veel areneb.


Link IMDB lehele: The Last Song
Link trailer: The Last Song

Friday, June 4, 2010

Prince of Persia: The Sand of Time

"Princ of Persia: The Sands of Time" (2010) Pärsia Prints:Ajaliiv, R:Jerry Bruckheimer

Üldiselt on vähe filme, mille linastumist ma ootan. See oli siis üks nendest . Ja ma ei pidanud pettuma. Üle pika aja üks hea film.
Olen üldse üks suur Kariibi mere piraatide fänn ja sellelt filmilt ootasin samapalju. Ja ei pidandu pettuma. Väga hea film on. Täpselt minu maitsele. Selle koha pealt loodan, et nad teevad sellele filmile ka järje :) Oleks vähemal tore.

Film räägib Pärsia printsis Dastanist (Jake Gyllenhaal), kes pole küll sünni poolest prints aga sellegipoolest on ta tõeline Pärsia prints. Alati ei peagi sündima printsina aga saatuse keerdkäikude tahtel saab temast Pärsia prints.
Pärsia on võimas kuningriik, mis aina laieneb ja printsid on saadetud seda kaitsma ja laiendama. Nad ründavad Alamati linna, mille printsess Tamina (Gemma Arterton ) kaitseb pistoda, mille abil on võimalik aega tagasi pöörata. Dastan saab pistoda endale aga pistoda himustab keegi veel. Keegi, kes on valmis kõike tegema, et pistoda enda kätte saada. Salakaval vaenlane tahab enda valdusesse saada maagilise pistoda, mis võib valla päästa Ajaliiva. See on iidne kingitus jumalatelt, mis laseb aega tagasi keerata ning annab selle omanikule võimu terve maailma üle.

Rohkete võistlusstsseenide, paljude eriefektide ja meeltu tempoga seiklusfilm. Kellel meeldisid Kariibi mere piraadid, siis seda filmi te täitsa jumaldate. Selle filmi puhul oli minu jaoks treiler kahvatum kui film ise. On väga palju filme, kus treileris on kõik hea ära toodud ja film ise jääb selle kõrval väga kahvatuks. Üks väheseid siis, kus seda õnneks ei juhtunud ja film oli palju parem.

Link IMDB lehele: Prince of Persia: The Sand of Time
Link trailer: Prince of Persia: The Sand of Time

Tuesday, June 1, 2010

Raamatukuu mai

Myrna Mackenzie - Muutumismäng prantsuse moodi (2009) The Frenchman's Plain-Jane Project*
Lori Foster - Too much temtation (2002)**
Lori Foster - Tangled Sheets (1999)**
Lori Foster - Tangled Dreams (1999)**
Sara Lindsey - Promise me tonight (2010)**

*Kodus raamaturiiulis
** E-Books