Wednesday, April 14, 2010

The Last Song - Raamat

Nicholas Sparks " The Last Song" Ilmunud 2009

Lugu räägib 17 aastasest teismelisest Veronica "Ronnie" Millerist, kes on suveks NY Cityst saadetud Põhja-Californiasse isa juurde. Neiu pole oma isaga suhelnud 3 aastat, alates vanemate lahutusest, mis nii talle kui tema nooremale vennale mõjus laastavalt. Kuna ema aga otsustab, et lastel on parem veeta suvi isaga, ei saa Ronnie midagi teha. Tuleb välja kannatada suvi kohas, kus ta olla ei taha, inimesega, kellega ta koos ei taha olla. Ja suvi võibki alata!
Mässumeelne, jonnakas ja isepäine - täpselt selline nagu üks tavaline teismelin on. Ronnie teeb endast kõik oleneva, et käituda nii vastikult kui võimalik. Tema üllatuseks aga ei tekita isa paanikat, ei karju, ei karista. Ta lihtsalt on toeks ja kuulab kui vaja. Kas Ronnie tõesti eksis oma isas nii kõvasti? Nii tundubki, et kõik polegi täpselt nii nagu alguses näis.
Asja teeb veel keeruliseks Will. Noormees, kelles Ronnie poleks kodus NYgis kunagi olnud huvitatud, kuna noored on väga erinevad. Aga siin....kõike võib juhtuda.

Olen alati nautinud Nicholas Sparksi raamatuid ja filme. Nii nautisin Notebooki, A Walk to Remember ja Message in the bottel. Ka sellest raamatust ootasin palju ja ei pidanud pettuma. Sihtgruppi küll ei kuulu aga sellegipärast minule meeldis. Isegi asjaolu, et raamat on kirjutatud inspireerituna Miley Cyrusest ei häirnud. Arvatavasti lähen kinno ka filmi vaatama, et näha palju see raamatust erineb. Kuigi kuna raamat kirjutati pärast filmitsenaariumi kirjutamist, siis arvatavasti antud raamat ja film on suht sarnased. Kuigi raamat on täpselt selline nagu kõik Sparksi raamatud, siis igaüks neist on natuke erinev. Aga heas mõttes erinev. Suurepärane lugemine.

No comments:

Post a Comment