Tuesday, April 13, 2010

Päev 4

Äratus 6.30, dušši alla ja hommikusöögile.
Veidi varajane äratus täna aga kuna tänaseks on planeeritud ekskursioon grupiga Alanyasse, siis et enne bussi peale hommikusöögile ka jõuda tuleb tõusta vara. Tellisime nimelt turismifirmalt ekskursiooni Alanya linna.
Esimeseks peatuseks ekskursioonil oli platvorm vaatega Alanya linnale. Bussi teekond kulges mööda kitast teed sinka vonka mööda mäekülge. Minule jäigi müstiliseks see, kuidas teistel autodel õnnestus bussist veel mööda ka sõita. Uskumatu lihtsalt. Samas avastasin, et mägedes enne kurvi tuleb signaali lasta. Et teine auto ikka teab, et suure kiirusega tuled. Õnneks endal seda praktikas vaa ei läinud aga seda ka sel lihtsalt põhjusel, et mina Türgis autoga ei sõitnud.
Vaade platvormilt oli lihtsalt nii meeletult ilus. Seda ei ole võimalik kirjeldada.
Järgmiseks peatuseks oli Tiffany juveeliäri, mille hinnad minu rahakotile kahjuks vastuvõetavad ei olnud. Edasi tekstiilipood, kus olid fikseeritud hinnad ja seejärel nahaäri. Kuigi nahaäris oli ilusaid nahktagisid, siis nende hinnad olid lihtsalt üle mõistuse. Millegipärast tundub mulle, et neid kohti võiks vabalt turistilõksudeks nimetada. Aga võimalik, et asi on ka minus. Sama sellega olid niiöelda kohustuslikud kohad Alanyas käidud.
Samuti õnnestus kiigata linnasüdames olevasse mosseeše ja jalutada sadamas. Sadamakvartal on küll ilus aga kuna pole hooaeg, siis väga palju laevadega merel veel ei käida.
Päeva viimaseks peatuseks oli Alanya kindlus. Vaade kindluse müüride juurest alla linna ja sadamale oli ilus. Kõrgelt vaadades on näha terve linna ja sadam. Majad ja inimesed tunduvad nii tibatillukesed.
Päeva põnevaimaks hetkel oli muidugi kilpkonn, kes otsustas täpselt meie nina alt mööda jalutada. Elevust kõigil kuipalju. Oleme me kõik ju harjunud möödajalutavate kilpkonnadega :P

Õhtul suundusime siis paari kohaliku eeslasega Alanyasse niiöelda diskole. Njaa peab ütlema, et täpselt samasugune nagu eestis. Ei midagi uut. Viis minutit pärast sisenemist oleks tahtnud juba minema minna. Aga kuna taksoraha jätsin hotelli, siis pidin transpordi ära ootama. Veidi suhtlus kohalikega ja õnneks möödus õhtu kiiresti :) Enam sellist viga pole plaanis korrata :P No more disko for me.

1 comment: