Saturday, August 14, 2010

Nida ja Neringa poolsaar

Kuuenda päeva hommik.
Kolmteist ja reede ilusasti selja taga ilma suuremate viperusteta.
Eilse päeva veetsime Neringa poolsaarel ja samuti käisime seal asuvas linnas Nidas. Super ilus koht. Tegemist on siis poolsaarega, kuhu saab praamiga. Praamile saamine on kiire ja üle poolsaarele saada on veel lihtsam. Liiklus on kiire ja sujuv. Eile oli meeletult rahvast Nida poole teel, kuna paljude jaoks oli siiski algamas nädalavahetus. Samas tekitas hämmingut kui palju eesti numbriga autosid võib väljaspool Eestit ühes kohas kohata.
Trip.ee’s sai leitud, et Neringal asub delfinaarium ja meremuuseum, millest me varem teadlikud ei olnud. Võtsime siis nõuks minna meremuuseumisse ja delfinaariumisse. Minu jaoks jälle üks täiesti ainulaadne ja esmakordne elamus. Mehed jõid väljas muidugi õlut kuna neile delfinaariumi show pinget ei pakkunud aga meremuuseumis kolada oli lahe. Sealne õhustik on niivõrd mõnus. Igal poole akvaariumid täis kaladega ja alumisel korrusel on suure akvaariumi sisu näha klaasakendest. Neid kalu võiksn ma seal vist päevi vaadata - kuidas nad ringi ujuvad. Ja kui suured nad on, lihtsalt uskumatu. Oli ka väiksemaid kalu ja pingviinid ja loomulikult Nemo :P
Meremuuseumis käisime vaatamas veel lisaks merilõvi showd. See loom oli ikka niivõrd megasuur. Talitajast ikka kordades suurem – pikkuselt ja laiuselt. Vahel teda vaadates tekkis tunne, et ta pole üldse reaalne. Ta liikus niivõrd sujuvalt ja sellise kiirusega. Aga mega elamus sellegipoolest.
Loomulikult pidi Neringal rannas ära käima, kuna sealne rand on veidi teistsugune kui Palanga oma. Sealne rand on ümbritsetud liivaluidetega ja hoopis teistsugune kui Palanga oma. Samas meri on soe ja rannalliv on imeilusalt kollane. Luited on üks asi mida Neringal ja Nidal kindlasti peab minema vaatama ja pildistama.
Nida keskuses käisime söömas kus kohtasime jällegi Eestlasi. Nad vist paljunenvad siin, samade eestlastega kohtusime hiljem praamil ja poes õllejärjekorras. Me juba naersime, et sellise tempoga kohtume ka Tallinnas. Kohutavalt naljakas.
Nida linnake ise on pisikene sadamalinna oma kalurimajakeste ja väikeste restoranide ja poodidega. Suuri kaubanduskeskusi mina siin ei näinud. Mere kaldal on sadam purepaatide ja kaatritega. Siis kui meie sinna saabusime oli sadamas laat. Võimalik, et see on seal ka kogu aeg. Igatahes müüdi seal palju käsitööd, kunsti ja loomulikult toitu. Seekord oli aga tegemist pigem sellise vana-aegse taluturuga, mida igal poole juba ei näe.
Õhtu veetsime Palangas kai peal jalutades ja tänavamuusikuid kuulates. Istudes kai peal ja jälges kaugelt lähenevat äikest on lihtsalt mõnus.
Hommikuks oli äike läinud ja ilm on jälle päikesepaisteline ja imelilus. Suurepärane ilm Klaipeda vallutamiseks.

2 comments:

  1. Igas sadamas pidi olema vähemalt üks eestlane :D

    ReplyDelete
  2. Piiisike korrektuur: poolsaar ise on siiski Neringa ja Nida on vaid üks, kõige suurem linn seal :)

    Aga luited ja rannad on seal uskumatud.

    ReplyDelete