Friday, August 13, 2010

Õlu-kali ja palju nalja

Viienda päeva hommik.
Eilse päeva mõtlesime veeta Klaipedas aga kuna meie auto oli kinni pargitud ja keegi unustas meile öelda, et me oleks pidanud hommikul mainima, et soovime autot kätte saada, siis läks keeruliseks. Aga noh ikka juhtub, seega päevaplaanid tehti ümber.
Randa väga seekord kõne alla ei tulnud, kuna me olime ikka täiega ära põlenud. Niiet päev möödus mööda baare välikohvikuid ja õlletelke mööda kolades. Kohati tekib tunne nagu Soome turistidel kes tulevad Eestisse, kuna õlu on odavam kui Eestis. Samas tekib jälle väga kodune tunne – siider on Eestist,jäätis on Eestis, jogurt on Eestist jne jne asju leiaks mis on kodusest Eestist. Oleks lihtsalt arvanud, et neil on rohkem kui üks kohalik siider, mille avastasime aga tundub, et mitte, sest igal pool saab kiss ja fizz siidreid  Arveid tehakse siin ikka veel käisitisi paberil ja arvutatakse kalkulaatoriga, enamus toite mis on menüüdes ei näe samamoodi välja ja tudub, et keegi pole kunagi küsinud, teenindus on omapärane. Mitte et see häiriks aga lihtsalt infoks neile kes peaks siis tulema, varuge natuke aega ja kannatust. Samas inimesed on sõbralikud, ilm on imeilus ja linnake on kohutavalt armas, seega kõike muud on lihtsalt nii lahe jälgida.
Õhtul saime isegi auto kätte aga Klaipedasse enam polnud mõtet minna, kuna tänase päeva veedame Nidas, siis plaanime Klaipedasse minna laupäeval. Seega kuna auto saime kätte, siis läksime siin lähedal asuvat õlletehast vaatama, ootusi ei olnud kuna meil lihtsalt puudus info millega üldse tegemist on. Koha nimi on HBH jozo ja tegemist on õlletehasega ja söögikohaga. Väga lahe koht oli ja rahva seas tundus ka populaarne olevat sest autosid oli ikka meeletult. Koht ise on palangast ainult 4 kilomeetrit.
Koha peal oli näha hästi armasaid puidust majakesi roo- ja laastkatustega. Seal kaubeldi käistöö ja kunstiga, lastele oli atraktsioone ja mängumajakesi. Vanemad said söögikohas õlut juua ja süüa. Hinnad olid väga normaalsed ja toit väga hea. See oli vist esimene kord kus kõik rahule jäid. Proovida soovitaks sealt tumedat õlut ja kalja.

No comments:

Post a Comment