Sunday, August 29, 2010

The A-Team

The A-Team (2010) A-Rühm, D: Joe Carnahan

Tegemist on 1980ndatel populaarsust kogunud telesarja ("The A-Team" 1983-1987) eraniseerinuga. Kuigi teleseriaalist on möödas väga pikk aeg, sooviti ikkagi teha film. Pean ausalt ütlema, et kui oleks ilma teleseriaali nägemata filmi vaadanud, siis oleks tegemist olnud ühe keskpäraselt hea märuliga. Aga kahjuks kuna A-Rühm kui teleseriaal on aastatega lausa pähe kulunud kohati, siis oli filmi raske vaadata. Otsisid täiega samu tegelasi ja sarnasusi teleseriaaliga. Mõned sarnasused siiski olid aga kuna ma väga naudin seda seriaali siiani (mis siis, et seda on sada korda juba peaaegu nähtud), siis midagi jäi nagu puudu.

Filmi põhimõte on sama nagu sarjal. Neli endist sõjaväelast mõistetakse süüdi kuriteo eest, mida nad pole toime pannud. Põgenedes seadusesilma eest aitavad nad neid, kes end ise aidata ei saa. Film toob natuke valgust selle kohta, mis toimus enne, kui neist said põgenikud.

“A-rühma” moodustavad Liam Neeson (“Röövitud”), Bradley Cooper (“Pohmakas”), vabavõitluse meister Quinton “Rampage” Jackson ning Sharlto Copley ("9.rajoon"). Lisaks neile teevad kaasa Jessica Biel (“Valentinipäev”), Patrick Wilson (“Watchmen”), Brian Bloom (“Terminaator: Sarah Connori kroonika”) jt.

Link IMDB lehele: The A-Team
Link trailer: The A-Team

Leedu kokkuvõte :)

Viimane aeg siis kokkuvõte teha Leedu reisist. Kirjutan üles, et teinekord oleks hea meelde tuletada.

Jätke siis kõik meelde ilusti.
Labas - Tere
Labas rytas - Tere hommikust
Kaip sekasi? (Kaip gyveni?) - Kuidas läheb?
gerai - hästi
teip - jah
ne - ei
ačiū! - aitäh!

Ja ongi mõned viisakusavaldused meeles. Täitsa põnev.





While you where sleeping

"While you where sleeping" (1995), D: Jon Turteltaub

Mulle nii meeldivad vanemad filmid. Neis kuidagi on sisu. Samas võib olla ka asi selle, et viimase aja filmid on kõik kuidagi ühtemoodi. Raske on leida midagi teistsugust ja uut. Või ma lihtsalt ei ole osanud valida selliseid filme. Kuigi alati on hea vaadata filme, mille loomisest on möödas rohkem kui 10 aastat. Ajaga muutuvad filmid, nende sisu ja nad lihtsalt on periooditi teitsugused. Ju siis kuidas massid soovivad:)

Lucy (Sanda Bullock) on naine kes töötab metroojaamas piletimüüjana. Tema elu on üksluine ja etteaimatav. Lucy suureks unistuseks on reisida väljapoole USAd, et saada ükskordki elus passi tempel. Iga päev tuleb naine on ühesugune aga seda kuni päevani, mil ta päästab mehe elu, kes oleks peaaegu hukkunud rongirööbastel. Mees on koomas ja Lucy kange soov teada saada kuidas mehel läheb, paneb ta olukorda, kus ta on sunnitud teesklema koomas oleva mehe kihlatut. Üles ärgates ei mäleta Peter viimastest sündmustest midagi, samuti seda et tal on kihlatu. Mehe perekond aga on hakanud Lucit pidama juba perekonnaliikmeks. Asja teevad veel keeruliseks Lucy tunded Peteri venna Jack vastu ja alati nõuandev perekonnatuttav Saul.

Hästi armas ja südamlik film. Samuti tuleb kasuks, et ma lihtsalt jumaldan Sandra Bullocki filme. Alati olen ja kui midgai väga jubedat ei tule siis meeldivad mulle need ka tulevikus. Blinde Side on viimase aja üks parematest :)

Link IMDB lehele: While you where sleeping
Link trailer: While you where sleeping

Monday, August 16, 2010

Tänase päeva...

Tänase päeva üheks lahedaks seigaks on laul, mida juhuslikult kuulsin. Jagan siis kõigiga :)

Mary J. Blige - Each Tear (Italian version)

Saturday, August 14, 2010

Nida ja Neringa poolsaar

Kuuenda päeva hommik.
Kolmteist ja reede ilusasti selja taga ilma suuremate viperusteta.
Eilse päeva veetsime Neringa poolsaarel ja samuti käisime seal asuvas linnas Nidas. Super ilus koht. Tegemist on siis poolsaarega, kuhu saab praamiga. Praamile saamine on kiire ja üle poolsaarele saada on veel lihtsam. Liiklus on kiire ja sujuv. Eile oli meeletult rahvast Nida poole teel, kuna paljude jaoks oli siiski algamas nädalavahetus. Samas tekitas hämmingut kui palju eesti numbriga autosid võib väljaspool Eestit ühes kohas kohata.
Trip.ee’s sai leitud, et Neringal asub delfinaarium ja meremuuseum, millest me varem teadlikud ei olnud. Võtsime siis nõuks minna meremuuseumisse ja delfinaariumisse. Minu jaoks jälle üks täiesti ainulaadne ja esmakordne elamus. Mehed jõid väljas muidugi õlut kuna neile delfinaariumi show pinget ei pakkunud aga meremuuseumis kolada oli lahe. Sealne õhustik on niivõrd mõnus. Igal poole akvaariumid täis kaladega ja alumisel korrusel on suure akvaariumi sisu näha klaasakendest. Neid kalu võiksn ma seal vist päevi vaadata - kuidas nad ringi ujuvad. Ja kui suured nad on, lihtsalt uskumatu. Oli ka väiksemaid kalu ja pingviinid ja loomulikult Nemo :P
Meremuuseumis käisime vaatamas veel lisaks merilõvi showd. See loom oli ikka niivõrd megasuur. Talitajast ikka kordades suurem – pikkuselt ja laiuselt. Vahel teda vaadates tekkis tunne, et ta pole üldse reaalne. Ta liikus niivõrd sujuvalt ja sellise kiirusega. Aga mega elamus sellegipoolest.
Loomulikult pidi Neringal rannas ära käima, kuna sealne rand on veidi teistsugune kui Palanga oma. Sealne rand on ümbritsetud liivaluidetega ja hoopis teistsugune kui Palanga oma. Samas meri on soe ja rannalliv on imeilusalt kollane. Luited on üks asi mida Neringal ja Nidal kindlasti peab minema vaatama ja pildistama.
Nida keskuses käisime söömas kus kohtasime jällegi Eestlasi. Nad vist paljunenvad siin, samade eestlastega kohtusime hiljem praamil ja poes õllejärjekorras. Me juba naersime, et sellise tempoga kohtume ka Tallinnas. Kohutavalt naljakas.
Nida linnake ise on pisikene sadamalinna oma kalurimajakeste ja väikeste restoranide ja poodidega. Suuri kaubanduskeskusi mina siin ei näinud. Mere kaldal on sadam purepaatide ja kaatritega. Siis kui meie sinna saabusime oli sadamas laat. Võimalik, et see on seal ka kogu aeg. Igatahes müüdi seal palju käsitööd, kunsti ja loomulikult toitu. Seekord oli aga tegemist pigem sellise vana-aegse taluturuga, mida igal poole juba ei näe.
Õhtu veetsime Palangas kai peal jalutades ja tänavamuusikuid kuulates. Istudes kai peal ja jälges kaugelt lähenevat äikest on lihtsalt mõnus.
Hommikuks oli äike läinud ja ilm on jälle päikesepaisteline ja imelilus. Suurepärane ilm Klaipeda vallutamiseks.

Friday, August 13, 2010

Õlu-kali ja palju nalja

Viienda päeva hommik.
Eilse päeva mõtlesime veeta Klaipedas aga kuna meie auto oli kinni pargitud ja keegi unustas meile öelda, et me oleks pidanud hommikul mainima, et soovime autot kätte saada, siis läks keeruliseks. Aga noh ikka juhtub, seega päevaplaanid tehti ümber.
Randa väga seekord kõne alla ei tulnud, kuna me olime ikka täiega ära põlenud. Niiet päev möödus mööda baare välikohvikuid ja õlletelke mööda kolades. Kohati tekib tunne nagu Soome turistidel kes tulevad Eestisse, kuna õlu on odavam kui Eestis. Samas tekib jälle väga kodune tunne – siider on Eestist,jäätis on Eestis, jogurt on Eestist jne jne asju leiaks mis on kodusest Eestist. Oleks lihtsalt arvanud, et neil on rohkem kui üks kohalik siider, mille avastasime aga tundub, et mitte, sest igal pool saab kiss ja fizz siidreid  Arveid tehakse siin ikka veel käisitisi paberil ja arvutatakse kalkulaatoriga, enamus toite mis on menüüdes ei näe samamoodi välja ja tudub, et keegi pole kunagi küsinud, teenindus on omapärane. Mitte et see häiriks aga lihtsalt infoks neile kes peaks siis tulema, varuge natuke aega ja kannatust. Samas inimesed on sõbralikud, ilm on imeilus ja linnake on kohutavalt armas, seega kõike muud on lihtsalt nii lahe jälgida.
Õhtul saime isegi auto kätte aga Klaipedasse enam polnud mõtet minna, kuna tänase päeva veedame Nidas, siis plaanime Klaipedasse minna laupäeval. Seega kuna auto saime kätte, siis läksime siin lähedal asuvat õlletehast vaatama, ootusi ei olnud kuna meil lihtsalt puudus info millega üldse tegemist on. Koha nimi on HBH jozo ja tegemist on õlletehasega ja söögikohaga. Väga lahe koht oli ja rahva seas tundus ka populaarne olevat sest autosid oli ikka meeletult. Koht ise on palangast ainult 4 kilomeetrit.
Koha peal oli näha hästi armasaid puidust majakesi roo- ja laastkatustega. Seal kaubeldi käistöö ja kunstiga, lastele oli atraktsioone ja mängumajakesi. Vanemad said söögikohas õlut juua ja süüa. Hinnad olid väga normaalsed ja toit väga hea. See oli vist esimene kord kus kõik rahule jäid. Proovida soovitaks sealt tumedat õlut ja kalja.

Thursday, August 12, 2010

Päike ja soe rannaliiv

Neljanda päeva hommik.
Eilne päev möödus Palangas. Hommikul vahetasime tuba, kuna uuel toal on rõdu, siis otsustasime selle toa kasuks. Dušš on küll all keldris aga see eest on meil rõdu ja tuba ise on tunduvalt valgusküllasem. Rõdu on olemas, dušš on keldris ja me maksame mingi 150 krooni vähem ka toa eest – mida veel tahta.
Eilse päeva veetsime põhiliselt rannas lebotades. Rand on siin imeilus. Valge liiv kilomeetrite ulatuses ja vesi on ka suht soe. Kuigi oleme ausad rand näeb suht sarnane välja Pärnu rannaga, kus ma ka väga palju pole käinud. Aga siiski tegemist on Palangaga aga mitte mõne Eesti rannaga. Igatahes veetsime päeva rannas ja selle tagajärg on käes. Öösel magada ei saand kuna ma olen hetkel ikka nii ära põlenud. Nägu kuidagi eriti. Esialgu ei tundunudki asi niivõrd hull aga eile õhtuks nägin ma välja nagu tomat :P Täna jätaks ranna vahele.
Kultuuriväärtustest nägime randa, siis põhitänavat ja mõnda huvitavat hoonet. Põhitänav on jalakäiate tänav, mille ääres on poed, pubid, putkad, tivoli atraktsioonid, klubid jne. Kõike huvitavat võib sealt leida. Ja üllataval kombel on linn rahvast täis. Samas kõik tunduvad olevat turistid. Selles mõttes meeldis mulle Kaunas rohkem. Seal sai linna uudistada aga siin peale rannas lebotamise, joomise või peatänaval mõnes pubis istumise suurt teha polegi. Loodetavasti läheme täna Klapedasse või Nidasse, ühes päevast Palanga uudistamiseks piisas ja samas kuna me ööbime Palangas, siis saab õhtul veel ringi vaadata.
Söögielamustest ka natuke. Kõige lahedam on see, et iga kord kui me midagi tellime läheb kellelgi midagi nihu. Algul olin see mina aga nüüd tundub see roteeruvat. Aga vähemalt ei ole igav. Eile ootas üks reisikaaslane 1.5h oma toitu (friikartulid, steik ja paar tomatit) aga kuna meil kiiret polnud siis jõi rahvas õlut ja nautis lihtsalt puhkust. Nalja peab saama. Kui eelnevalt oleme inglise või vene keeles toitu tellinud siis eile tellisime saksa keeles. Jälle midagi uut. Kuna tegemist oli tavalise pizzaga, siis seda pole mõtet rohkem mainida. Lõunaks oli väga maitsev kanafilee riisiga. Magustutoiduks proovisime sellist asja nagu Laima Vaikule, mis koosnes erinevatest puuviljadest, šefiirist, vahukoorest ja šokolaadist. Seda väga ei soovitaks, kuna ma arvan, et seal sees oli kas sidrun või mingi muu väga mõru asi. Ja maitse ka just kõige suurem polnud. Loodetavasti saan varsti mõne pildi ka üles, siis on paremini näha milline see vähemalt välja nägi.

Wednesday, August 11, 2010

Palanga

Kolmanda päeva hommik
Ka seekord olen teistest varem üleval. Kuna tuba on 4ne, siis ringi liikumiseks eriti ruumi pole. Aga meil lubati all kasutada kööki. All selles mõttes, et esimesel korrusel, meie tuba asub hetkel 3ndal. Kuna meile lubatud tuba polnud eile, siis pidime võtma kallima toa. Kuhu sa ikka kell 11 õhtul enam lähed. Täna selgub kas võtame selle toa mis meile algul lubati või jääme sinna. Meie pragune tuba on vähe kallim aga mitte väga palju ja seal on dušš sees, mis meil muidu broneeritud toas ei ole. Aga sõltuvalt toa seisukorrast teeme siis otsuse. Päev tõotab tulla põnev. Tänase päeva veedame Palangas, loodetavasti on mida näha. Kuna autojuht on siin vähemalt 3 korda käinud, siis tema peaks juba ümbrust teadama. Kuigi kas joomatrippe saab just kulutuurireisideks pidada :D
Ehehee mind peeti praegu kohalikuks :D laheee. Ja siis vaatad naeratades otsa ja ütled Sorry I did not understand a word :D Hommik on alanud huvitavalt.

Kaunas

Eilne päev möödus mööda Kaunast kolades. Meeletult ilus linn on. Vanalinn on suurem kui Tallinna oma ja sealne peatänav on pikk puudealle mille ääres on kohvikud, pubid ja poed. Kuna ühel reisikaaslasel on tuttav, kes elab Kaunases, siis saime kohaliku giidiks. Mulle täiega meeldib kui sind juhatab ringi mõni kohalik. Karolise teadmised on kindlasti kordades suuremad kui minu teadmised Tallinnast või Eesti ajaloost. Samas saime hiljem teada et Wikipedia ja tema kohalik giidist sõber olid abiks olnud. Kuid kui ta seda öelnud ei oleks, mina küll selle peale ei oleks tulnud. Tore on kuulata tarku inimesi. Loodeavasti saab mõned pildid ka üles.
Täna proovisime ka mõnda Läti rahvusrooga. Lõunasöögiks proovisime külma suppi ehk Šaltibaršciai, mida serveeritakse kas keedukartuliga või praekartuliga. Meie saime praekartuliga, mis olig parem kui keedukartul. Supp ise on no külm punase peedi supp. Maitse oli huvitav aga täiesti söödav. Meie esimeseks sooja toidu valikuks olid gugelis ja ..... Minu valikuks sai k..... Ma ei saa mitte midagi halba öelda, selline ahjus tehtud riivitud kartulitest kartulivorm, mille peal on praetud peekoni tükid ja mida serveeriti hapukoorega. Väga hea roog oli. Mõned küll tegid toitude peale nägusid aga maitsed on erinevad. Gugelis näeb välja niimoodi, et kartulipudru ümbert ja hakkliha keskel. Maitse on sellel kartulipudrul kahjuks nagu klimbisupis oleval klimbil. Serveeritakse ka hapukoorega. Seda rooga ma pigem omale ei telliks. Mina jäin oma toiduga rahule, poistel nii hästi ei läinud.
Päeva veetsime Kaunases ja õhtul hakkasime mööda Mime jõe äärt Klaipeda linna poole liikuma. Nimelt oli Klaipedast 26 kilomeetrit meie õhtuse sihtpunkt Palanga. Palangast öösel palju ei näinud ja meie ööbimine on ka kodumajutus, niiet asume keset elurajooni. Maja on kolmekordne ja väga hubane. Kui eelmine koht oli linnas, siis seekord asume väikelinna elamurajoonis. Eile käisime poes Maximas, niiet ausalt öeldes tuleb kohati väga kodune tunne. Mingit rasket kultuurišokki ei oodanud ja ei ole ka. Keel on natuke teistsugune aga siiani pole probleeme olnud. Üldjuhul saame inglise keelega hakkama aga maja perenaine räägib vene keelt, poeg tal inglise. Niiet suheldud saab väga hästi.

Tuesday, August 10, 2010

Teise päeva hommik
Üllataval kombel ärkasin vara aga hommikusöögini on veel vähemalt 2h aega. Toas saab vett keeta, mis on väga positiivne. Esimese hurraaga nägin teepakke ja tegin teed, hiljem kui hommikusöök toodi ja seal kohvikoor oli avastasin et kohvi oli ka:D hommikul uimase peaga ei pannud lihtsalt tähele.
Hommikusöögiks on jogurt ja võileivad. Ei midagi erilist aga ajab asja ära. Täna peaks mingi hetk poodi minema ja midagi homme hommikuks ostama kuna meie järgmine siht on Palanga ja sealses hostelis hommikusööki ei pakuta.

Welcome to Lithuania

Selle nädala märksõnaks on Leedu. Eelmine nädal õnnestus veeta leedukatega Eestis ja selle nädala veedan Leedus. Kuna see on minu esimene suurem reis Leetu, siis ma arvan, et on palju asju mida on vaadata. Eelnevalt olen vaid näinud Vilniuse lennujaama ja seda ka ainult öösel. Saabumine siia oli huvitav. Tulime läbi Läti. Riiga ei läinud aga otsustasime külastada Läti väikelinna Bauskat, et sealtset linna uudistada ja kindlust. Muljest niipalju, et üks tüüpiline väikelinn. Midagi meie Rakvere sarnast äkki. Üheks väga suureks erinevuseks, mida märkasin kui sõitsime läbi Läti-Leedu oli see, et kui Eesti pinnast suurem osa on kaetud metsadega, siis siin näeb ümberringi viljapõlde, maisipõlde ja heinamaid. Tundub, et siin tegeletakse väga palju põllumjandusega. Eestis on põllumajandus väga halval järjel aga siin tundub, et sellel läheb hästi või vähemalt inimesed tegelevad sellega rohkem.

Esimeseks peatuseks Leedus on Kaunas. Esimene mulje Kaunasest oli võrratu. Õhtuse taeva taustal punased katused, majad mis looklevad jõe ääres. Kuigi linn ei tundu väga suur, siis näeb ta väga ilus välja. Vanalinna läheme arvatavasti homme uudistama.

Meie peatuskoht asub suht kesklinna lähedal, niiet jala on sinna väga lihtne minna. Maja välimus on muidugi selline, et esimene mulje oli – Kuhu me nüüd sattunud oleme? Õnneks seest näeb asi ikka kordades parem välja. Proovin mõned pildid ka siia üles panna, et oleks näha millest juttu käib.

Teine üllatus oli rahval pubis. Õlu maksab 3.50LT ehk korrutades seda 4,5ga saame mis ah? Ehee saame 15.75 ehk õlu maksab baaris 15 eeku. Ise küll õlut ei joo aga vähemalt teistel oli õhtu korda läinud. Ma ei mäletagi millal Eestis nii odavalt hakkama sai. See pole küll megaodav aga no odavam kindlasti kui Eestis. Kuna esimesel õhtul jõudsime Kaunasesse kell 8 õhtul, siis õhtu mööduski lihtsalt kesklinnas mööda pubisid käies. Jõudsime uudistada 3pubi ja siis oli kell juba 12 ja kõik pandi kinni, ikkagi esmaspäeva õhtu. Täna on plaan veidi vanalinnas kolada ja natuke poode uudistada.

Minu esimene äpardus Leedus. Kuidas see siis sai tulemata jääda. Esimeses toidukohas kus me enne Kaunast õhtust sõime mingi 6 ajal, tellisin omale ühe kerge kanasalti. Tundub ju lihtne olevat. Huvitaval kombel sain ma kanasalti ilma kanata ja menüüst ei suutnud ma sellist salatit ka tuvastada, mida mulle serveeriti. Väga hea salat oli ja ega väga kana puudumise üle ei kurdagi, juust salati sees oli väga hea aga lihtsalt ennast ajab ka naerma kuidas minuga asju juhtub :P

Monday, August 9, 2010

Erna raid 2010

Erna retk 2010 toimus sellel aastal 4.08-7.08. Sellised olid võistlejate kuupäevad, ehk siis viibisid nad trassil. Korralduse poole pealt hakkas tegelikult Erna pihta juba palju varem.

Seda postitust tehes mõtlesin pikalt kas teha seda või mitte, kuna meedias kajastatud artiklite vastukaja on olnud väga negatiivne. Seega tuleb sellest siin lihtsalt üks niiöelda teavitav lõik, et ma ise teaksin hiljem oma tegemisi vaadates, mida ma olen millal teinud.

Sellel aasta Erna baaslaager asus Läsnal, mis on 70 kilomeetrit Tallinnast, laagri asukoht ja seisukord olid väga head. Elamistingumused olid paremad kui varasemalt, mil laager asus Kautlas.

Minu seekordseks ülesandeks oli olla liaisoniks Leedu võistkonnale. Väga lahe seltskond ja kogu üritus kulges ilma suuremate viperusteta. Võistkond tuli lõppkokkuvõttes küll alles 15ndaks aga välisriikidest olid nad parimad. Kuna välisriigid võistlevadki niiöelda omavahel, siis on see väga hea tulemus.

Pikemalt on Ernast ja kõigest muust juttu www.erna.ee. Seal on ka baaslaagri asukoht, pilte ja palju muud. Igatahes ühe väga huvitava kogemuse võrra jällegi rikkam.

Leedu tiimi finish :)


Sunday, August 1, 2010

Raamatukuu juuli

Fiona Brand - Blade's lady (2000)**
Jaci Burton - Nothing Personal (2008)**
Jaci Burton - Paradise Awakening (2003) **
Jaci Burton - Riding Wild (2008) **
Jaci Burton - Riding Temtations (2008) **
Jaci Burton - Riding on Instinct (2009) **
Jaci Burton - Midnight Velvet (2005)**
Jaci Buton - Hands On (2009)**
Sandra Hyatt - Having the billionaire's baby (2009) **
Alison Kent - A Long Hard Ride (2009)**
Livia Reasoner - Vampiiriafäär -The Vampire Affair (2009), tõlge Maris Kurme (2010) *

*Kodus raamaturiiulis
** E-Boooks